Uus kõhe netisensatsioon: tehisintellekt jäljendab armastatud komöödiaseriaali

Kultuuritoimetus
Copy
Mitte päris «Seinfeld»: tehisintellekti loodud imitatsioon kannab nime  «Eimiski, igavesti».
Mitte päris «Seinfeld»: tehisintellekti loodud imitatsioon kannab nime «Eimiski, igavesti». Foto: Kuvatõmmis

Internetis on aegamööda populaarsust kogumas uus ebatavaline kanal voogedastussaidil Twitch, mis võimaldab otseülekandes mitmesugust sisu vaadata. Kanalil watchmeforever jookseb ööpäevaringselt tehisintellekti loodud versioon 90ndate komöödiasarjast «Seinfeld». Kanal, kus tehisintellekt automaatselt «Seinfeldist» inspireeritud sisu juurde toodab, on oma absurduses ligi meelitanud tuhandeid silmapaare.

1989. aastal alanud ja üheksa hooaega jooksnud komöödiasarja «Seinfeld» tuntakse kui «sarja eimillestki», sest küünilised peategelased Jerry, George ja Elaine tegelevad suurema osa asjast tühja-tähjaga. Samuti ei toimu neis tähelepanuväärseid inimlikke muutusi, olgugi et sarjale toodeti peaaegu 200 osa.

Sellest põhimõttest lähtubki kanal watchmeforever, mille vahendusel saab hommikust õhtuni vaadata tehisintellekti loodud imitatsiooni «Seinfeldist», mis kannab nime «Eimiski, igavesti» («Nothing, Forever»). Seda iseloomustavad algeline 3D-animatsioon ja robotlikud hääled, aga ka absurdne dialoog ja neurootilised tegelased, kes meenutavad eksimatult vana head «Seinfeldi».

Kes on selle ebatavalise projekti taga? «Eimiski, igavesti» lõi Mismatch Media, mis kirjeldab ennast kui «teadlastest, ettevõtjatest, inseneridest ja tehnoloogiaeksertidest» koosnevat gruppi. Selle grupi liikmete täpsed isikud ei ole aga kellelegi teada.

Twitchi kanalilt leiab pessimistliku kirjelduse: ««Eimiski, igavesti» on sari eimillestki, mis kestab igavesti. See sarnaneb populaarsetele kunagistele komöödiasarjadele, aga see ei saa kunagi otsa.» Kanal lubab voogedastada 365 päeva aastas ja pakkuda igal minutil täiesti värsket sisu.

Kuigi see kanal võimaldab tehisintellektil esitada oma jäljendust komöödiasarjast, mida saaks vabalt Netflixist vaadata, on «Nothing, Forever» leidnud Twitchis tuhandeid vaatajaid, kes tühjast-tähjast lobisevatele 3D-tegelastele kaasa elavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles