Eesti Kirjanike Liidu noortesektsiooni almanahh «Grafomaania» kogub taas kaastöid

Kultuuritoimetus
Copy
Kirjanike Liidu noored.
Kirjanike Liidu noored. Foto: Maris Koppel

Eesti Kirjanike Liidu allüksus Kirjanike Liidu noored valmistub teist korda välja andma almanahhi «Grafomaania», mis hõlmab endas noorte kirjanike ning nende loomingu tutvustamist trükis. «Grafomaania» eesmärk on anda noortele – eriti neile, kelle eriline looming tihtipeale sahtlikirjutisteks jääb – platvorm ning neid oma värsket omanäolist loomingut jagama julgustada.

Almanahh «Grafomaania» nägi esmakordselt ilmavalgust Kirjanike Liidu noorte esimese tegevusaasta lõpus, 2022. aastal, et sünniaastat suurejooneliselt tähistada. Eestvedajaks oli toona noor kirjanik Reijo Roos ja peatoimetajaks Emma Lotta Lõhmus. Teise noortesektsiooni tegevusaasta ning uue almanahhi väljaandmise eestvedaja on Maiken Tiits koos viieliikmelise juhatusega.

«Grafomaania» esimene number koosnes nii trükidebüütidest kui ka kogenenumatest autoritest, kelle hulgas olid näiteks Mortimer, Elisabeth Heinsalu, Kelli Kiipus ja Villem Kreem. Nii mitmegi avaldatu sulest on tänaseks ilmunud kaastöid Värskesse Rõhku ja Loomingusse ning välja on antud ka oma debüütluulekogusid.

«Grafomaania» ootab teise numbri tarbeks noorte, nii vanuselt kui hingelt, kaastöid aadressile kirjanikeliidunoored@gmail.com 14. veebruariks. Žanrilised piirangud puuduvad, kuid pigem on eelistatud lühemapoolsed tekstid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles