NÄDALA PERSOON Kristiina Alliksaar: keegi ei taha teha tasapaksu teatrit

Copy
Vanemuise teatri juht Kristiina Alliksaar ütleb, et on väsinud. Tema nelja aasta sisse jäid koroona, energiakriis ja suured muutused teatris: väljatulek eelarvemiinusest, uus muusikajuht Risto Joost on Vanemuise muusikateatri taas esile toonud.
Vanemuise teatri juht Kristiina Alliksaar ütleb, et on väsinud. Tema nelja aasta sisse jäid koroona, energiakriis ja suured muutused teatris: väljatulek eelarvemiinusest, uus muusikajuht Risto Joost on Vanemuise muusikateatri taas esile toonud. Foto: Margus Ansu

Vanemuises käib praegu kibe töö, et kahe nädala pärast tuua lavale lastemuusikal «Sipsik». Teatri suures saalis leidub ligi 700 kohta ning need tuleb igal õhtul viimseni välja müüa, sest kuigi riik toetab Vanemuist heldemalt kui mullu, siis veel selle nädala algul laiutas teatri eelarves ligi poole miljoni eurone auk.

Mõne päevaga, mis kulus intervjuu tegemisest trükkiminekuni, jõudis teatrijuht Kristiina Alliksaar aga eelarve tasakaalu ajada.

Eesti teatriilm vangub rahastamisskandaalis, sest uued reeglid kärpisid vanade tuntud tegijate Von Krahli ja VAT teatri ning Tallinna linnateatri toetussummasid. Miks juhtus nii, et taheti kõige paremat, aga läks nagu alati? Vanemuise direktor Kristiina Alliksaar juhib ka teatrijuhtide ühendust. Kellelt seda veel küsida, kui mitte kõikide teatrite eestkõnelejalt. Aga esmalt tahan teada, miks Kristiina Alliksaar lahkub oma ametist suvel, selle hooaja lõpus.

Tagasi üles