Dokumentalist: Michael Jacksonist plaanitav eluloofilm ülistaks lapsevägistajat

Kultuuritoimetus
Copy
Pildil hoiab Jackson noort James Safechucki, kes hiljem süüdistas Jacksonit seksuaalses väärkohtlemises ja rääkis oma loo Dan Reedi dokfilmis.
Pildil hoiab Jackson noort James Safechucki, kes hiljem süüdistas Jacksonit seksuaalses väärkohtlemises ja rääkis oma loo Dan Reedi dokfilmis. Foto: Wikimedia Commons

2019. aastal raputas maailma režissöör Dan Reedi neljatunnine dokumentaalfilm «Leaving Neverland», mis tegi ulatusliku sissevaate Michael Jacksonit tabanud pedofiiliaskandaali. Nüüd on Dan Reed murelik selle pärast, et Jacksonist plaanitakse teha eluloofilmi, kus seniste kuulduste järgi mängiks Michael Jacksonit tema vennapoeg Jaafar Jackson.

Dokumentalist Dan Reed, kes enda dokumentaalis «Leaving Neverland» andis sõna Jacksonit lapsepilastamises süüdistanud Wade Robsonile ja James Safechuckile, tõdes The Guardianile kirjutatud kommentaaris, et Jacksoni edulugu jutustav eluloofilm saadaks maailmale laulja kohta vastuvõetamatu sõnumi.

«Tõsiasi, et selle filmi väljakuulutamisega ei kaasnenud mitte mingit avalikku hukkamõistu, ütleb meile, et Jackson võrgutab meid haua tagant edasi. Tundub, et meedia, Jacksoni fännid ning vanemad inimesed, kes üles sirgudes tema muusikat armastasid, on enam kui valmis ignoreerima Jacksoni ebatervet suhet lastega, et nad saaksid lihtsalt ta muusikast rõõmu tunda,» kirjutas Dan Reed.

Dan Reed tunnistab oma nõutust, et praegusel ajal, kui vähemuste kaitseks nii aktiivselt välja astutakse, ei räägigi keegi Jacksoni eluloofilmi tühistamisest, olgugi et film ülistaks lapsevägistajat.

Michael Jackson.
Michael Jackson. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Reed, kelle dokumentaal «Leaving Neverland» šokeeris publikut Sundance'i filmifestivalil ning seejärel tervet maailma, tegi enda sõnul dokumentaali selleks, et Jacksoni ohvrid saaksid kaamera ees esimest korda oma loo rääkida ning kõigile näidata, kuidas lapsed võivad väärkohtleja ohvriks langeda. «Mõistagi tahtis kogu maailm mu filmi vaadata, sest see räägib lapsepilastajast, kes on juhtumisi üks kuulsamaid mehi kogu maailmas. Jacksoni maine hävitamine ei olnud siiski mu dokumentaali eesmärk,» kinnitab Reed.

Lavastaja Dan Reed koos Jacksonit süüdistanud Wade Robsoni ja James Safechuckiga.
Lavastaja Dan Reed koos Jacksonit süüdistanud Wade Robsoni ja James Safechuckiga. Foto: Taylor Jewell/Invision/AP, File

Jacksoni eluloofilmi «Michael» lavastajaks on Antoine Fuqua («Treeningpäev») ja produtsendiks Graham King, kes tõi kinoekraanidele ka Freddie Mercuryt portreteerinud menufilmi «Bohemian Rhapsody». Stsenaristiks on John Logan. Pole veel täpselt teada, mis ulatuses puudutab film Jacksonit tabanud süüdistusi, kuid enam kui tõenäoliselt ignoreerib eluloofilm tema suhteid võõraste lastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles