OTSUS TEHTUD ⟩ Teatrid saavad kätte viiendiku tegevustoetusest

Kultuuritoimetus
Copy
Piret Hartman, kultuuriminister
Piret Hartman, kultuuriminister Foto: Kristjan Teedema

Kultuuriminister Piret Hartman allkirjastas täna käskkirja, millega kantakse kohalike omavalitsuste ja eraõiguslikele teatritele 20 protsenti selle aasta prognoositavast tegevustoetusest.

«Oleme era- ja munitsipaalteatrite tegevustoetuse vooru tulemuste väljakuulutamisega hiljaks jäänud. Vabandame teatrite ees. Selleks, et finantskohustused saaksid täidetud, küsisime teatrijuhtidelt, kas nad sooviksid prognoositavast tegevustoetusest viiendiku varem kätte saada. Kõik peale Tallinna Linnateatri ka seda soovi avaldasid,» ütles kultuuriministeeriumi kantsler Tarvi Sits.

«Avame peagi etendusasutuste seaduse määruse uuesti täpsustamiseks. Ka teatrivaldkonnas on valdav üksmeel, et uut seadust oli vaja ning teatrite rahastamise süsteem vajas reformi. Plaanime sel poolaastal teha teatrite ja võrdluseks veel analoogsele taotlusvoorudele auditi, et analüüsida, kuidas neid paremini tehniliselt hallata. Tulevikus tahame kindlasti vooru menetlusega varem alustada ja teha pikemaaegseid otsuseid, samuti peame olema oma välja öeldud tähtaegades püsimisega kindlamad,» lisas Sits.

Taotlusvooru «Munitsipaaletendusasutuste, sihtasutusena tegutsevate munitsipaaletendusasutuste ja eraetendusasutuste tegevustoetus» vooru maht suurenes sel aastal 544 696 euro võrra ligi 3,72 miljonini. Lisaks eraldab kultuuriministeerium erandkorras 850 000 eurot, et pehmendada üleminekut uuele rahastussüsteemile.

Taotlusvooru eesmärk etendusasutuste toetamisel on eesti rahvuskultuuri edendamine, etenduskunsti valdkondliku mitmekesisuse ja piirkondliku kättesaadavuse tagamine. Lisainfot vooru kohta, sh hindamismetoodika, leiab kultuuriministeeriumi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles