Veel üks kivi müüri: Venemaa rakendab Pink Floydi legendi oma propagandavankri ette (7)

Kultuuritoimetus
Copy
Roger Waters esinemas 2022. aastal Chicagos.
Roger Waters esinemas 2022. aastal Chicagos. Foto: Rob Grabowski/Invision/AP

Venemaa palus Pink Floydi endisel liikmel Roger Watersil kõnelda ÜRO julgeolekunõukogu ees sellest, et Ukrainasse relvi tarnitakse. Diplomaatiliste plaanidega varustatud Waters astub julgeolekunõukogu ette täna, 8. veebruaril, vahendab Reuters.

See on üks paljudest kohtumistest, mida ÜRO julgeolekunõukogu on korraldanud pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse. Seekordse kohtumise kutsus kokku Venemaa, et arutada «võimalikku rahumeelset kokkulepet seoses Ukrainasse relvade tarnimisega.»

Selleks, et oma palvet julgeolekunõukogule edastada, palus Venemaa abi Roger Watersilt, kuid ÜRO diplomaadid on selle valiku üle kõvasti nalja teinud. Üks anonüümseks jääda soovinud julgeolekunõukogu liige olevat öelnud: «Vene diplomaatia oli vanasti tõsine. Mis järgmiseks? Härra Bean?»

Enne kohtumist Watersiga on Venemaa suursaadik ÜROs Vassili Nebenzia julgustanud kõiki diplomaate ära kuulama, mida Watersil öelda on. «Tal on oma seisukoht ja te kuulete seda. Äkki ta isegi laulab meile midagi.»

Venemaa head suhted Roger Watersiga ei ole üllatavad, sest alles septembris kirjutas Waters Ukraina esileedile Olena Zelenskale avaliku kirja, milles süüdistas Ukraina «äärmusrahvuslasi» selles, et nad seadsid oma riigi selle katastroofilise sõja teele. Samuti kritiseeris ta läänt Ukraina relvadega varustamise eest, süüdistades eelkõige Washingtoni.

Samuti on Waters kritiseerinud Pink Floydi heategevuslikku singlit «Hey Hey Rise Up», mille bänd tegi Ukraina toetuseks.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles