KULTUURIS KUUM ⟩ Funk elab Eestis tänu Henrik Ehtele

Kultuuritoimetus
Copy
Estonian Funk Embassy juht Henrik Ehte
Estonian Funk Embassy juht Henrik Ehte Foto: Konstantin Sednev

Postimehe kultuuritoimetuse taskuhäälingus käis külas Estonian Funk Embassy juht, promootor ja mänedžer Henrik Ehte, kelle initsiatiivil Eesti esimene puhtalt funk- ja soul-muusikale keskenduv plaadifirma alguse sai. Kui viljakas on Eesti funk-skeene ja kuidas leidis Ehte oma niši? Henrik Ehtega vestles kultuuritoimetaja Tuuli Põhjakas.

Võiks ju arvata, et külma eestlast ei kõneta rütmikas, elav ja tantsitav funk või sensuaalne ja ekspressiivne soul, kuid võta näpust. Kuidas teisiti saaks seletada seda, et üks Eesti populaarsemaid plaadi-, produktsiooni ja management-firmasid on suunatud just mõlemale žanrile ning ei näita oma seitsmenda sünnipäeva eel ühtki raugemise märki.

Kuidas jõudsid funk ja soul aga eestlaste südamesse? Kas Henrik Ehte julges seitsme aasta eest pakkuda, et tema loodud plaadi-, produktsiooni ja management-firma tähistab tänavu juba seitsmendat sünnipäeva? Kust sai alguse Ehte huvi funkmuusika vastu ning millist muusikat ta vabal ajal kuulab? Sellest kõigest räägimegi. 

Estonian Funk Embassy juht Henrik Ehte.
Estonian Funk Embassy juht Henrik Ehte. Foto: Konstantin Sednev
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles