UUED FILMID KINOLEVIS ⟩ Titanic seilab jälle suurele ekraanile ja Kivirähk üllatab lastelugudega

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
Kaader meeleolukast kodumaisest animapõimikust «Kaka, kevad ja teised».
Kaader meeleolukast kodumaisest animapõimikust «Kaka, kevad ja teised». Foto: Filmikaader

Veebruari teine töönädal lõppeb korraliku filmisajuga kohalikus kinolevis. Iganädalane rubriik «Uued filmid kinolevis» võtab selle puhul taas kokku, mida uut kinodes vaadata on. Samuti annab kultuuritoimetuse ajakirjanik Ralf Sauter soovitusi, mida vaatama minna tasub. Muide, lisaks alltoodud filmidele naaseb kinoekraanidele 25. aastapäeva tähistav kassahitt «Titanic», mille saamislugu võib lugeda uuest Postimees Nädalast.

Soovitus: Korsaaž («Corsage»)

Marie Kreutzeri lavastatud biograafiline ajaloodraama «Korsaaž» võib mõtted viia Sofia Coppola filmile «Marie Antoinette», Pablo Larraini «Spencerile» või Yorgos Lanthimose «Soosikule». Cannesi filmifestivalil esilinastunud film jutustab ümber ühe aasta ustria keisrinna Elisabethi ehk Sissi elust. «Korsaaži» vaatamiseks annab piisava põhjuse peaosatäitja Vicky Krieps, kes on juba pikemat aega paistnud silma põnevate rollivalikutega ning meenutab siinkirjutajale kangesti noort Meryl Streepi.

Soovitus: «Kaka, kevad ja teised»

Animeeritud lühilugudest koostatud «Kaka, kevad ja teised» lähtub Andrus Kivirähki hinnatud lastelugudest, mida ilmselt on vanemate ettelugemisel kuulnud paljud Eesti lapsed. Kodumaise animafilmi ilmumise üle on alati hea meel, eriti kui sellega on seotud nii palju talenti. «Kaka, kevad ja teised» tegemises lõid teiste seas kaasa Mikk Mägi ja Oskar Lehemaa («Vanamehe film»), aga ka Heiki Ernits (Lotte-filmid) ja Meelis Arulepp («Sipsik») - režissöörid, kes on oma varasemate filmidega juba ära õppinud, kuidas noort publikut elevile ajada. Eriliste pärlitena mõjuvad selles kogumikus Oskar Lehemaa animafilm oma isa sokke otsima suunduvast lapsest ning Mikk Mäe animafilm maale sõitvast poisist, kes pööningult hirmutava pildi leiab. Ühest loost teise juhatab vaatajaid Andrus Kivirähk isiklikult, kellel on kaasas armas koerake Robin.

«A E I O U - Armastuse tähestik» («A E I O U – Das schnelle Alphabet der Liebe»)

Vaat selle filmi pealkiri mõjub paraja suutäiena! Kahe eksleva hinge kohtumisest rääkiva Saksamaa filmi peategelasteks on näitleja Anna (Sophie Rois) ning noor Adrian (Milan Herms), kes põrkuvad ootamatult, kui viimane üritab Annat tänaval röövida. Saatuse tahtel kohtuvad nad hiljem uuesti ning Anna hakkab Adriani õpetajaks, lootuses raskustes kasvanud poissi paremini rääkima õpetada. Aegamööda kujuneb nende vahel välja lähedus ja ühine soov murda paika pandud ühiskondlikke reegleid, mis neid päevast päeva ümbritsevad. See lennukas romantiline draama on mõeldud neile, kes oskavad hinnata elulisi ja natuke veidraid lugusid inimestest, kes ei paista mitte kuskile sobivat.

«Super-Mike'i viimane tants» («Magic Mike's Last Dance»)

Meesstripparite higisesse maailma laskuv «Super-Mike'i viimane tants» on järjekorras kolmas osa «Magic Mike'i» seerias, mis algas 10 aastat tagasi «Super-Mike'iga». Kogu triloogia stsenaristiks ja lavastajaks on Ameerika sõltumatu kino legend Steven Soderbergh, kes mõtiskleb selles seerias klassivahe ning seksuaalsuse üle. Neile, kes «Super-Mike'i» filme varem nautinud on, saavad mõnusa elamuse ka kolmandast osast, kus Channing Tatumi särava ekraanipartnerina astub üles Salma Hayek Pinault. 

«Kaks kokka köögis» («La vida padre»)

Jäägu selle nädala filmirubriiki lõpetama ulakas hispaanlaste komöödia «Kaks kokka köögis», mis ühendab kulinaarsed naudingud perekondliku kaosega. Filmi peategelane Mikel on noor edukas tippkokk, kelle ellu ilmub aastakümneid surnuks peetud isa. Taaskohtumist aga raskendab isa mälukaotus, mis on sedavõrd tõsine, et mees arvab end ikka olevat 90ndate alguses. Korraga on Mikeli elu täielikult segamini paisatud, ent optimistina loodab tippkokk keerulisest olukorrast midagi tähendusrikast valmis küpsetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles