Sõgedad plaanid: venemeelne Roger Waters salvestab Pink Floydi tippalbumit üksinda uuesti (2)

Kultuuritoimetus
Copy
Roger Watersi kontsert Berliinis.
Roger Watersi kontsert Berliinis. Foto: Roland Owsnitzki / imago/Votos-Roland Owsnitzki

Roger Waters on teatanud, et tegeleb juba mitmendat kuud Pink Floydi legendaarse albumi «The Dark Side of the Moon» uuesti salvestamisega, vahendab Rolling Stone. Watersi sõnul ei saanud inimesed tema sõnumist piisavalt hästi aru, kui album 1973. aastal esmakordselt ilmus.

Waters kinnitas, et hakkas uue «The Dark Side of the Mooni» kallal töötama nullist ja ta pole saanud mingisugust abi teistelt Pink Floydi liikmetelt David Gilmourilt või Nick Masonilt. Kuuldavasti löövad uusversiooni tegemises kaasa ainult Watersi kauaaegne partner ja multi-instrumentalist Gus Seyffert ning tema tüdruksõber, laulja Bedouine. Waters uuendab vanu laule oma vokaalidega.

Uut «The Dark Side of the Mooni» sooloversiooni on saanud kuulda The Telegraphi ajakirjanik Tristram Fane Saunders, kelle sõnul on mõned kohad «väga head». Saundersi hinnangul kõlab laulu «Time» uusversioon Watersi küpse häälega võrratult ning laulu «Money» kantrilik uusversioon sarnaneb Johnny Cashiga.

Pink Floydi asutaja loodab oma «The Dark Side of the Mooni» välja lasta laia tähelepanu all. Keeruliseks teeb tema plaanid tõsiasi, et bändi nimi kuulub tegelikult siiani Gilmourile ja Masonile. Waters on ka pikalt tülis olnud Gilmouriga, kes on kunagist bändikaaslast kritiseerinud venemeelsuse pärast. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles