KULTUURIS KUUM Netti Nüganen särab Berliini pealaval

Copy
Netti Nüganeni ülesanne lavastuses «Ophelia's Got Talent» on hoida vee all paar minutit hinge kinni ning selle aja jooksul vabastada end juuksenõela abil ahelatest. Sekundid jooksevad. Publik hoiab hinge kinni. Kaelavõru tõrgub. Kas artist minestab ja upub?
Netti Nüganeni ülesanne lavastuses «Ophelia's Got Talent» on hoida vee all paar minutit hinge kinni ning selle aja jooksul vabastada end juuksenõela abil ahelatest. Sekundid jooksevad. Publik hoiab hinge kinni. Kaelavõru tõrgub. Kas artist minestab ja upub? Foto: Gordon Welters/laif

Eesti etenduskunstnik Netti Nüganen teeb sel hooajal kaasa mastaapses, säravas, ohtlikus ja piiril kõndivas lavastuses «Ophelia’s Got Talent». Lavastaja ja koreograaf Florentina Holzinger on 12 naisest koosneva trupiga jõudnud Euroopa teatri-Meka ühte suurimasse ja olulisemasse Berliini Volksbühne teatrisse.

See on käesoleva teatrihooaja üks publikumenukamaid lavastusi – teatri rohkem kui 800 istekohta mahutav saal müüakse hoobilt välja. Äsja tuli ka uudis, et «Ophelia’s Got Talent» on valitud saksakeelse kultuuriruumi mainekaimale, maikuus 60. korda toimuvale Theatertreffeni festivalile.

Eesti publikule toodi kätte Holzingeri lavastus «Apollon» (trupis samuti Netti Nüganen), mida mängiti 2019. aastal Tallinnas SAAL Biennaali festivalil. Kes lavastust nägi, pole seda unustanud. Holzinger võimestab naisi, tema käekiri eristub julguse, häbitu huumori ja närvikõdi poolest, lavastaja põimib omavahel müüte, tsirkust ja suurejoonelist vaatemängu.

Tagasi üles