NÄDALA SARI Ameerika Emajõel ja selle kallastel

Margus Haav
, reporter
Copy
Telesarjas «Mississippi hääled» läbiti bluusirütmis teekond New Orleansist Chicagoni. Saatejuhid Madis Aesma ja Kaisa Ling.
Telesarjas «Mississippi hääled» läbiti bluusirütmis teekond New Orleansist Chicagoni. Saatejuhid Madis Aesma ja Kaisa Ling. Foto: Herbert Murd

Uue reisisaate «Mississippi hääled» sissejuhatav osa saab alguse retrohõngulisel rataslaeval New Orelansist ning asub aega raiskamata süvenema kohalikku kultuuri. Tõsi, rataslaev on täis eri tüdimusastmes turiste ja seal näikse olevat sama palju autentsust kui Rootsi poole kurseeriva liinilaeva Egiptuse-teemalise kabaree plastpalmides ja kummimadudes.

Saatel puudub sissejuhatus, tegevus läheb kohe käima. Miks teekond ette võeti, jääb vähemasti esialgu saladuseks. Näis, kuidas edasi, kuid 12-osalise sarja piloot näib astuvat enam-vähem kõigile sealkandi turismilõksudes kutsuvalt turritavatele rehadele. ETV2e eetris äsja rännakut alustanud «Mississippi hääled» lubab vaataja viia koos Kaisa Lingi, Madis Aesma, Väino Laisaare ja Herbert Murdiga 3000 kilomeetri pikkusele muusikalisele rännakule New Orleansist Chicagoni.

Raske öelda, kui palju reisiseltskonnale oli aklimatiseerumiseks ning ajavahe ületamiseks aega antud, aga igal juhul mõjuvad kolm kaunikesti hajevil pilkudega saatejuhti avakaadrites nii, nagu oleksid nad otse lennukilt kaamera ette taritud ning mingeid erilisi instruktsioone poleks jõutud anda. Mis muidugi on ühest küljest väga eestlaslik ja sellega seoses meenusid videokaadrid äsjastest medalisaajatest, kellele tehti presidendi otsus teatavaks otse-eetris ja kellest enamikul ei liikunud selle peale ükski näolihas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles