Mõnus riff ja lõbus Iff: Ivo Linna lõi kaasa enda poja rokkbändi laulus

Kultuuritoimetus
Copy
Neljaliikmelise Elephants from Neptune'i albumit «Boogieland» saadab suur menu.
Neljaliikmelise Elephants from Neptune'i albumit «Boogieland» saadab suur menu. Foto: Ako Lehemets

Eesti Muusikaauhindadel aasta rokkalbumi tiitli pälvinud Elephants from Neptune andis välja muusikavideo loole «ITALTTFIO» järgmisel nädalal algava tuuri eel. «ITALTTFIO» on plaadile viimasena jõudnud lugu, kus teeb viivuks kaasa ka Ivo Linna.

Lugu «ITALTTFIO» pärineb Elephants from Neptune'i albumilt «Boogieland», mis aasta rokkalbumi auhinna pälvis. Bändi alustab sel nädalal ka tuuri koos Põhja Konnaga.

«Meil oli plaadimaterjal suht koos ja siis mulle tundus, et üks korralik küttekas on veel puudu. Lihtsalt esimene asi, mis pähe tuli, oli see riff ja nii ta läks. Loo nimeks olev lause «It Takes A Long Time To Figure It Out» oli kuskil raamatus kirjas ja selle lause rütm jäi kuidagi kummitama. Kui see riff tekkis, siis ma leidsin selle lause oma märkmetest ja voila match made in hell. Loo nimi sai selline, et noh, lähebki nagu veits aega, et sellele pihta saada,» rääkis loost Robert Linna, kes on ühtlasi külalisesineja Ivo Linna poeg.

Kitarrist Markko Reinberg lisas loo alguses kõlava Ivo Linna häälele, viidates: «Iff ütles, et tal on meile lugu pakkuda, olime elevil... ja saatis selle esimese lause ainult.»

Muusikavideos näeb muuhulgas Jüri Muttika ja Rasmus Puksmanni filmitud dokumentaalkaadreid bändi esinemisest Eesti Muusikaauhindadel, mille monteeris kokku bändiliige Jon Mikiver.

«Kunagi ammu, mõni nädal tagasi toimus suurem muusikute kokkutulek – Jon koostöös staarreporter Jüri Mutikaga tegid kokkuvõtte rokisündmustest,» kirjeldas videot Markko Reinberg.

«Elu on nagu marmorpõrand – ilus vaadata, aga tegelt suht libe ja külm,» kommenteeris veel Robert Linna.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles