ARVUSTUS ⟩ Eesti Laul 2023: võitja tõi võidu koju

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Alika Milova sõidab Eestit esindama Liverpooli!
Alika Milova sõidab Eestit esindama Liverpooli! Foto: Taavi Sepp

Tänavu on olnud erakordselt tugev Eesti Laulu aasta, seda nii muusikaliselt kui ka produktsiooni poolest. Ehkki Tomi Rahula sõnas Postimehele antud intervjuus, et sel aastal võib täheldada teatavat kobamist ja teadmatust, tõestab Eesti Laul 2023 finaal, et Rahula on vähemasti õigel teel – muusikaline vaheprogramm oli kaasahaarav, võistluslood mõne üksiku erandiga särtsakad, produktsioon professionaalne, ehkki mitte päris ideaalne.

See, et Alika võitis, ei tohiks praegusel hetkel enam kellelegi üllatusena tulla. Ka ei tohiks üllatusena tulla see, miks ta võitis ning kui suure edumaaga. Ehkki eurofännidel oli viimase hetkeni lootus, et maailm pöördub ning valik langeb kellegi teise kasuks, olgu selle lootuse taga mis tahes põhjus, ei ole kellelgi ühtlasi ühtki vastuväidet, miks võit ei oleks pidanud Alikale minema.

Alika võidust räägiti juba siis, kui 20 võistluslaulu esmakordselt välja hõigati ning on sellest räägitud vahelduva eduga terve Eesti Laulu tralli vältel. Ka juhtis Alika kõiki ennustustabeleid nii uskumatult suure edumaaga, et see oli peaaegu ette määratud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles