GALERII ⟩ Uuri ja puuri arhitektuuri: Tammsaare pargis avati südamlikult arhitektuuripreemiate näitus

Kultuuritoimetus
Copy

Jaanuaris toimunud Eesti arhitektuuripreemiate auhinnatseremoonia jätkuks avati Tallinnas Tammsaare pargis näitus, mis tutvustab tänavusi arhitektuuripreemiate nominente ja laureaate ning tunnustust pälvinud teoseid ka laiemale publikule. Näitus on avatud kuni 10. märtsini 2023. Vaata galeriist näituse avamist!

Näitusega saab tutvuda Tammsaare pargi õuegaleriis ning selle eesmärk on tuua Eesti arhitektuuri parimad teosed inimestele lähemale ja tutvustada avalikkusele head kaasaegset arhitektuuri.

Igal aastal valivad Eesti Arhitektide Liit, Eesti Maastikuarhitektide Liit, Eesti Sisearhitektide Liit ja Eesti Kultuurkapitali arhitektuuri sihtkapital välja parimad näited hoonetest, maastikuarhitektuurist, väikeobjektidest ning laiemast arhitektuurialasest tegevusest. 2022. aasta preemiad selgusid 28. jaanuaril pidulikul auhinnatseremoonial Tallinna muusika- ja balletikoolis.

Tammsaare pargis esitatud arhitektuuriobjektide ja -tegudega saab põhjalikumalt tutvuda arhitektuuripreemiad.ee kodulehel – sinna suunavad ka eksponentide juures olevad QR-koodid. Näitus jääb avatuks kuni 10. märtsini 2023.

Eesti arhitektuuripreemiaid antakse erialaliitude koostöös välja alates 2015. aastast, et ühiselt tunnustada Eesti ruumiloome silmapaistvamaid saavutusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles