Pianist Joel Remmel avaldas oma teise sooloalbumi

Kultuuritoimetus
Copy
Joel Remmel, «Vaimustav Looja».
Joel Remmel, «Vaimustav Looja». Foto: plaat

Pianist ning helilooja Joel Remmel on valmis saanud oma teise sooloalbumi «Vaimustav Looja», kus kõlavad tuntud vaimulikud laulud, hümnid ja rahvaviisid värsketes klaveriseadetes. Tegu on lauludega, mis on Joelile ühel või teisel viisil aastate jooksul tähenduslikuks saanud.

Plaadiesitluskontserdid toimuvad 16. veebruaril Tallinna Kalju baptistikoguduses, 17. veebruaril Viimsi Püha Jaakobi kirikus, 18. veebruaril Tartu Jaani kirikus ning aprilli alguses Viljandis, Haapsalus ja Arvo Pärdi keskuses.

Album salvestati 2022. aasta veebruaris Arvo Pärdi keskuse saalis. «Laulasmaa männimetsa keskel olemine on alati eriline, midagi täiesti teistsugust linnakära ja -rutiiniga võrreldes. Plaadil kõlav materjal sai sealviibimisest kindlasti ühe dimensiooni võrra rikkamaks, võimaldades süübida muusikasse, mõtiskleda laulude sisu üle ja lasta vaikusel kõneleda. Just viimane neist on selle materjali puhul äärmiselt oluline!» kirjeldab plaadi loomist pianist ise.

Kuigi peamine rõhk neis lauludes on sõnadel ja sõnumil, on paljudele laulude tekst niivõrd tuttav, et võimaldab instrumentaalversiooni kuulates sõnumile mõeldes kaasa mõtiskleda. «Ootan kõiki kontserdile, et keeruliste aegade keskel võtta tunnike hingetõmbeks ja kosutuseks, mida muusika alati pakkunud on, aidates suunata pilk üles, kust tuleb abi ja lahendused elu keerdkäikudes ning rõõm ja tänutunne saavad ülendatud,» lisab Joel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles