Produtsent Ivo Felt: lahkuv valitsus peab ära otsustama (1)

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
Produtsent ja helirežissöör Ivo Felt.
Produtsent ja helirežissöör Ivo Felt. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Filmitööstuse Klaster, kuhu kuuluvad Eesti filmitootjad, saatis täna avaliku pöördumise riigijuhtidele Film Estonia tagasimaksefondi kriitilise seisu kohta. Ehkki on alles aasta algus, on Film Estonia tänavune maht juba täis, kuid Eestis filmimisest on veel huvitatud üle 20 välisprojekti. Filmiklaster palub Film Estonia mahu suurendamist 8 miljoni euroni, sest Eesti jääb ilma mitmetest koostööprojektidest. Kultuuritoimetus uuris pöördumises osalenud filmiprodutsentidelt, miks tasub tagasimaksefondi tõsta 8 miljonini.

Produtsent Ivo Felt Allfilmist kurdab, et lubatud tagasimakse suurendamine ei ole toimunud. «Meil on hirm, et kui praegune lahkuv valitsus seda küsimust ära ei otsusta, siis uue kokkutulek ja uute otsuste tegemine võtab nii palju aega, et aasta me sellega kaotaksime. Uue valitsuse käest tuleksid otsused nii hilja, et aasta teine pool libiseb lihtsalt käest.»

Küsimuse peale, mis Allfilmi jaoks kaalul on, kostis Felt: «Me kardame ilma jääda ühest suure eelarvega Soome mängufilmist, mis on meiega kaastootmises ja Allfilmi jaoks väga oluline. Samuti ootab otsuse taga üks Inglismaa mängufilm ja ka üks seriaal. Tundub, et teistel tootjatel on töös veelgi suuremad projektid.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles