Papside pained: humoorikas Eesti draamasari kõnetab lapsevanemaid

Kultuuritoimetus
Copy
Sarjas «Papsid» mängivad Priit Loog, Märt Pius, Alo Kõrve ja Tiit Sukk.
Sarjas «Papsid» mängivad Priit Loog, Märt Pius, Alo Kõrve ja Tiit Sukk. Foto: Elisa / Kuvatõmmis

Juba sel kuul jõuab Elisa Huubi uus komöödiasugemetega draamasari «Papsid», mis jälgib nelja keskealise või sellele läheneva mehe püüdeid saada hakkama meestena, elukaaslastena, aga eelkõige isadena. Reklaamklipp näitab lähemalt, milliste vägitegudega Priit Loog, Märt Pius, Alo Kõrve ja Tiit Sukk rinda pistavad.

«Produtsendina olen väga õnnelik, et Eesti parimad näitlejad meid usaldavad ning andsid kohe nõusoleku sarjas osaleda. Kuna võtted on juba toimunud, siis võin kinnitada, et näeme neilt tõeliselt suurepäraseid rollisooritusi. Ja vaatajatele saan veel lubada, et see on sari, milles kõik tunnevad ära oma lähedased, sõbrad, tuttavad ja naabrid,» kinnitas sarja produtsent Kaupo Karelson, kes on varem ekraanile toonud sellised hittsaated, nagu «Eesti otsib superstaari» ja «Ma näen su häält».

Elisa sisujuht Toomas Ili sõnab, et ekraanile jõuab väga mitmetahuline lugu, mis käsitleb erinevaid isaks olemise viise. «Sarja neli papsi on kohati üsna sarnased, kuid samas täiesti erinevad mehed, kelle lood on täis nii kurbust, rõõmu kui lapsevanemaks olemise katsumusi. Oleme koos Kanal 2ga varem juba ühe hittsarja televaatajateni toonud ning suur rõõm on jätkata seda koostööd maailmas laineid lööva sarjaformaadiga,» lisas Ili.

Telesari «Papsid» jälgib nelja mehe elusid ja sekeldusi. Aleks on edukas jurist, kuid põhimõtteline poissmees. Ühel hommikul saabub tema ellu viieaastane Rasmus, kes väidetavalt on tema poeg. Koos oma assistendi Emmaga hakkavad nad ajama jälgi, mis tõestaksid või lükkaksid ümber Aleksi isadust.

Toomas on Võrumaalt pärit loomaarst. Pärast oma naise traagilist kaotust otsustab Toomas koos tütre Saskiaga kolida kahekesi Tallinna. Tema ämm Õie annab neile kasutada oma maja, ent sekkub peale seda nende ellu rohkem, kui Toomasele meeldiks.

Raivol on pealtnäha ideaalne elu – kolm last, ilus kodu, toimiv pitsaäri. Paraku lööb mehe liigne kontrollivajadus kogu selle klantspildi uppi ja ta leiab ennast olukorrast, kus ta poleks ennast kunagi kujutlenud olevat.

Marek on lahkunud oma kahe tütre ja abikaasa Kristiina juurest, sest sai uue lapse oma eksnaise juuksuri Petraga. Heasüdamliku inimesena üritab ta nüüd hoida häid suhteid nii endise pere kui ka endast noorema pretensioonika naisega. Keeruliseks teeb selle Kristiina ja Petra omavaheline põlgus ning tütarde leppimatus isa lahkumisega.

Nende tegelaste omavahel läbipõimunud lood rajavad tuttavliku humoorika pildi sellest, kui keeruliseks oleme võimelised oma elusid elama ja kui raske on ootamatuste puhul oma igapäevaseid harjumusi muuta. Kõik neli papsi seisavad silmitsi ootamatute lapsevanemaks olemise väljakutsetega. Igaüks neist tegeleb papsina erinevalt, kuid koos moodustavad nad ainulaadse segu neljast mõnikord suurepärasest ja mõnikord kohutavast vanemast. Nende lood on tõelised, dramaatilised ja toovad telehuumori ning nalja läbi vaatenurga, mis seni on jäänud tähelepanuta.

Sarja peaosades on Märt Pius, Priit Loog, Alo Kõrve, Tiit Sukk, Ott Sepp, Katrin Pärn, Evelin Võigemast ja paljud teised palavalt armastatud kodumaised tähed. Režissööritoolil on Anna Stepanova ja stsenaariumi kohandas eesti keelde Ott Sepp.

Sarja avaosa jõuab koos Õhtu! erisaatega vaatajateni juba 23. veebruaril Kanal 2s. Elisa Huubi jõuab sari sama päeva õhtul ning igal järgneval reedel lisandub sarja uus osa voogedastusteenusesse. «Papsid» valmib Kanal 2 ja Elisa koostöös ning Kanal 2 eetrisse jõuab uus sari sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles