NÄDALA SERIAAL Vana arm ei roosteta, vaid sünnib uuesti

Karmen-Eliise Kiidron
Copy
Privileegipimedad ja elitaarsed. Joe uued sõbrad on ühiskonna koorekihti kuuluvad, aga pinnapealsed ja üpris tüütud karakterid.
Privileegipimedad ja elitaarsed. Joe uued sõbrad on ühiskonna koorekihti kuuluvad, aga pinnapealsed ja üpris tüütud karakterid. Foto: Seriaalikaader

Netflixis vaatajarekordeid püüdvast ülimenukast seriaalist «You» ilmus äsja neljas hooaeg, mis tervitab vaatajaid senisest hoopis teistsuguse süžeega. Peategelane Joe Goldberg (Penn Badgley), uue alias’ega Jonathan Moore, leiab end Ameerika asemel Inglismaa pealinnast Londonist. Olles möödunud hooaja lõpus maha matnud-jätnud oma perekonna, üritab ta alustada uuelt lehelt, kuid minevikku on Jonathanil õlult maha raputada õige raske, kui mitte võimatu.

Kui eelmistes hooaegades on seriaali süžee üles ehitatud Joe paljudele naissoost huviobjektidele ning mehe obsessiivsele soovile neid naisi kaitsta, ehkki lõpuks on ta samal põhjusel need naised ka ära tapnud, siis sel korral ootab vaatajat ees sõõm värsket õhku, sest jõuvahekorrad on vahetunud. Joe saab ise tunda, mis tunne on olla jälitatav.

Pole vaja palju aega, et mõista Jonathani ebamugavust selles situatsioonis. Tal ei jää üle muud kui välja selgitada, kes teda jälitab. Kuigi Joe lootis siiralt, et koos kodumaa tolmuga sai ta taldadelt pühkida ka oma verise mineviku, ei edene asjad plaanipäraselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles