Tallinn Music Weeki konverentsil esineb Radioheadi staar

Kultuuritoimetus
Copy
Ed O'Brien
Ed O'Brien Foto: TMW

12.–13. mail Nordic Hotel Forumis rahvusvahelise festivali Tallinn Music Weeki (TMW) raames toimuval muusikatööstuse konverentsil saab sõna Radioheadi kitarrist Ed O’Brien.

Mõjuka Briti alternatiivrocki bändi Radioheadi kitarristi ja taustavokalistina lõi Ed O’Brien omakõlalise, tekstuurse helikeele, mille toel grupp liikus algusaegade britpopist oma teetähis-albumiteni «OK Computer» (1997) ja «Kid A» (2000). 2020. aastal andis Ed nime EOB all välja esimese sooloalbumi «Earth», ühendades sellel oma iseloomuliku atmosfäärilise kitarrisoundi Brasiilia karnevali meeleolude, folgi ja elektroonilkaga.

O’Brien on kirjutanud muusikat BBC draamasarjale «Eureka Street» ja tuuritanud koos Neil Finni heategevusliku projektiga 7 Worlds Collide. Ta on digiajastu artistide õiguste eest sesisva koalitsiooni asutajaliige ning panustab aktiivselt noorte muusikakirjutajate veebikoolitusse Ear Opener. Koostöös Fenderiga on Ed loonud oma signatuurkitarri EOB Stratocaster ning 2010. aastal nimetas ajakiri Rolling Stone ta kõigi aegade 59. parimaks kitarristiks. Koos teiste Radioheadi liikmetega võeti O’Brien 2019. aastal vastu kuulsuste kotta Rock and Roll Hall Of Fame.

TMW konverentsil räägib Ed O’Brien muuhulgas Radioheadi teedrajavast süsinikneutraalse tuuritamise agendast ja muusikatarbimise hinnapoliitika revolutsioonist ning sellest, kui oluline on muusikutele kodanikupositsioon ja vaimne tervishoid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles