Tark mees taskus: rahvusraamatukogu taskuraamatukogu teeb lugemise üsna mugavaks (1)

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Esialgu saab MiRKOst valida ligikaudu 3000 teose hulgast, mis on enamasti eestikeelsed. Teoste hulk aga kasvab ja valikusse lubatakse ka Eestis välja antud võõrkeelset kirjandust.
Esialgu saab MiRKOst valida ligikaudu 3000 teose hulgast, mis on enamasti eestikeelsed. Teoste hulk aga kasvab ja valikusse lubatakse ka Eestis välja antud võõrkeelset kirjandust. Foto: Eero Vabamägi

Rahvusraamatukogu taskuraamatukogu MiRKO pole ideaalne. Kui aus olla, siis tundub isegi, et sel on puudusi kohati rohkem kui plusse, ent see pole läbinisti kohutav ning lootus on, et ühel hetkel, kui kõik parandused, täpsustused ja viimistlused ellu on viidud ning mobiilirakendus ka Androidile saadaval, on enamik neist puudujääkidest silutud. Siis võiks MiRKO olla suurepärane.

Suurim puudujääk minu kui lugeja jaoks on MiRKO juures see, kui asjatult keeruline, ebapraktiline ja mõttetu on raamatute sirvimine ja otsimine. Raamatud on küll jaotatud kategooriatesse ning nõnda saab valida näiteks ilukirjanduse, psühholoogia, filosoofia, perioodika ja teiste kategooriate vahel, ent puudu jääb sellest, et teoseid saaks vähemalt üldistavaltki žanrite järgi jaotada ning selle põhjal oma valik langetada.

Vähemalt ilukirjandus peaks žanrite järgi jaotatud olema, kui ehk teiste kategooriate puhul oleks kategoriseerimine ja jaotamine asjatult keeruline. MiRKOs praegu saadaval oleva enam kui 2000 ilukirjandusliku teose vahel on žanripõhise määratluseta üsna keeruline navigeerida ning tundub, et parem oleks see jaotamine ära teha enne, kui raamatuid liiga palju koguneb.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles