Eesti 105. sünnipäevaks ilmus Erkki-Sven Tüüri koorimuusika album

Kultuuritoimetus
Copy
Erkki-Sven Tüüri koorimuusika album «Canticum Canticorum Caritatis».
Erkki-Sven Tüüri koorimuusika album «Canticum Canticorum Caritatis». Foto: plaat

Täna, 24. veebruaril 2023, Eesti Vabariigi 105. sünnipäeval, andis plaadifirma Alpha Classics (Prantsusmaa) välja helilooja Erkki-Sven Tüüri koorimuusika albumi «Canticum Canticorum Caritatis», mille salvestasid dirigent Endrik Üksvärav ja kammerkoor Collegium Musicale.

Albumi tutvustus toimub kolmapäeval, 1. märtsil kell 18.30 Eesti Muusika-ja Teatriakadeemia black box’is, kus helilooja Erkki-Sven Tüür, muusikateadlane Kerri Kotta ja dirigent Endrik Üksvärav räägivad albumi saamisloost, Erkki-Sven Tüüri koorimuusikast ja albumil kõlavatest teostest..

Tegemist on Erkki-Sven Tüüri esimese koorimuusika albumiga ja sellele on koondatud kogu Erkki-Sven Tüür koorilooming. Albumi nimilugu «Canticum Canticorum Caritatis» on kirjutatud ja pühendatud Collegium Musicalele ja Endrik Üksväravale.

«Selle albumi salvestamine on olnud pikk protsess – kõigepealt seetõttu, et esialgu ei olnud albumi välja andmiseks piisavas koguses muusikat ja siis tabas maailma koroona-pandeemia. Kuid seda suurem õnn on nüüd lõpuks seda plaati käest hoida,» ütles dirigent Endrik Üksvärav. «Oleme tänulikud plaadifirmale Alpha Classics ja loomulikult oleme tänulikud Erkki-Sven Tüürile, et ta meisse on uskunud. Anname rõõmuga talle võimaluse tunda ennast suurte orkestriteoste vahel ka kooriheliloojana.»

Album on salvestatud EELK Viimsi Püha Jakobi kirikus. Helirežissöör on Tanel Klesment ja kaanefoto autor on Kaupo Kikkas. Albumi kaassõna kirjutas muusikateadlane Kerri Kotta. Albumi väljaandmist toetas Eesti Kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles