Produtsent Marianne Ostrat: Berliini filmifestival tõi eestlased täiesti teise tähelepanu alla

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
Marianne Ostrat on Sundance'i filmifestivalil võidutsenud «Savvusanna sõsarate» produtsent.
Marianne Ostrat on Sundance'i filmifestivalil võidutsenud «Savvusanna sõsarate» produtsent. Foto: Erlend Staub

Sel aastal on 26. veebruarini kestev Berliini filmifestival Eestile märgilise tähtsusega, sest filmiturul esitleti uusi Eesti filme, produtsente ja tutvustati Eestit väärtusliku kohana, kuhu filmiprojekte tuua. Filmiturul tõsteti esile nelja Eesti produtsenti: Marianne Ostrat (Alexandra Film), Diana Mikita (Nafta Films), Johanna Maria Paulson (Stellar Film) ja Volia Chajkouskaja (Allfilm). «Savvusanna sõsarate» produtsent Marianne Ostrat ütleb, et ta tuli Berlinale filmiturule kaheksandat korda, aga tänavu osutus see tõeliselt eriliseks.

Ostrat viibis Berliini filmiturul kaheksandat korda, kuid tänavune aasta oli tema sõnul täiesti erakordne. «Esiteks oli filmituru fookusregiooniks Baltikum. See tõi meid täiesti teise tähelepanu alla. Toimus palju üritusi, mille keskpunktis olid eestlased - samuti lätlased ja leedukad - meie filmid ning Eesti kui filmitootmismaa.»

Ostrati jaoks oli see aasta eriline ka tänu «Savvusanna sõsaratele», mis sai filmituru raames kaks linastust. «Berliini filmiturul jätkus juba novembris alguse saanud aktiivne töö Anna Hintsi «Savvusanna sõsarate» leviõiguste müügiga välisriikidesse. Filmituru raames toimus kaks linastust levitajatele ja filmiprofessionaalidele, mis olid puupüsti täis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles