Dilbert tühistatud: kuulsa koomiksi autor sattus rassismiskandaali (2)

Kultuuritoimetus
Copy
Scott Adams Dilberti tegelastega 1999. aastal
Scott Adams Dilberti tegelastega 1999. aastal Foto: FRED PROUSER/REUTERS

Mitmed USA ajalehed, teiste hulgas USA Today ja Washington Post, on peatanud populaarse koomiksi Dilbert ilmumise, kuna selle autor Scott Adams esines YouTube’is vastuoluliste, rassistlikuks peetavate avaldustega. Dilberti autor nimetas mustanahalisi ameeriklasi «vihagrupiks» ja soovitas «neist eemale hoida».

Scott Adamsi vihastumise põhjustas konservatiivse uuringufirma Rasmussen Reportsi küsitlus, milles uuriti, kas olete või ei ole nõus väitega «It’s OK to be white?» («Kas on okei olla valge?»).

Uuringufirma raporti järgi nõustus 72 protsenti vastanutest, mustanahalistest vastajatest nõustus 53 protsenti. 26 protsenti mustanahalistest vastajatest ei nõustunud ja 21 «polnud kindlad». 79 protsenti küsitlustele vastanutest leidis ka, et «mustanahalised võivad ka rassistid olla».

Lausel «It’s OK to be White» on USA parempoolsetes ringkondades oma «trolliv» ajalugu ja mõjukas juudi organisatsioon The Anti-Defamation League on selle liigitanud vihakõneks.

Adams on varem öelnud, et ta on Hollywoodi rassismi ohver. Ka on ta kahelnud Holokausti andmete õigsuses ja olnud häälekas Donald Trumpi pooldaja.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles