Kokaiinikaru pani varateismelised narkot sööma (1)

Hendrik Alla
, kultuuritoimetuse juht
Copy
«Kokaiinikaru»: juulikuus lumi on maas ja valget pulbrit sajab nagu taevamannat. 
«Kokaiinikaru»: juulikuus lumi on maas ja valget pulbrit sajab nagu taevamannat. Foto: Filmikaader

Kas teate, kuidas mustast karust valge karu teha? Tuleb lasta tal kokaiinikotis püherdada. Eesti sünnipäevaks kinodesse jõudnud film on geniaalne vähemalt ühest aspektist, see on pealkiri. No kes ei läheks vaatama filmi «Kokaiinikaru»?

Tänapäeval on valge pulbri ninna tõmbamine kaotanud suure osa oma ebamaisest võlust. Eesti tippnäitleja Märt Avandi rääkis ju mõne nädala eest tõsisel moel, kuidas ta sellega terve aastakümne hädas oli. Ja ehkki Avandi sõnul ta selle aja jooksul pulbriga ülemäära kokkuhoidlik polnud, ei saa seda võrreldagi nende kogustega, mis ühel tavalisel poegadega Ameerika mustkarul (koduperenaisel, kui soovite) soodsatel asjaoludel ninna ja igale poole mujale tõmmata õnnestub.

Näitlejad selles filmis on rohkem kohatäitjad, kellelt nõutakse dialoogi meeldejätmist ja eriefektide toel mõningat füüsilise komöödia võimekust. Pole mõtet neid nimepidi üles lugeda, sest kindlasti oleks meie Avandi nad isegi oma kõige viletsamal kokaiinipäeval mitme pea jagu üle mänginud. No aga kust sa neid häid näitlejaid võtad; ma kahtlen, kas ka Avandi oleks valmis praegu täitma sõltlase rolli mõnes kokaiiniteemalises Eesti krimikomöödias.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles