MEES MURDIS SÕNA Adam Lambert kaverdab jälle

Kultuuritoimetus
Copy
Ansambliga Queen tuntust kogunud lauljalt Adam Lambert ilmus uus kaverite album «High Drama». Pildil Adam Lambert koos Queeni kitarristi Brian Mayga 2022 juunis.
Ansambliga Queen tuntust kogunud lauljalt Adam Lambert ilmus uus kaverite album «High Drama». Pildil Adam Lambert koos Queeni kitarristi Brian Mayga 2022 juunis. Foto: POOL/REUTERS

Kümne aasta eest loobus laulja Adam Lambert koostööst USA plaadifirmaga RCA Records, sest polnud nõus tegema kavereid 1980. aastate poplugudest. Tänaseks on Lambert tuntud kui legendaarse Queeni uus solist ning tema uusim sooloalbum koosneb kuulsate hittide uustöötlustest.

Adam Lamberti värskeim album nimega «High Drama» koosneb 11 laulust, millel on uued töötlused sellistest tuntud lugudest nagu Bonnie Tyleri «Holding Out For A Hero», Lana Del Rey «West Coast», Culture Clubi «Do You Really Want To Hurt Me», Duran Durani «Ordinary World».

«Ajastus on kõige olulisem, sest kui minult omal ajal taheti seda [kaverite albumit], siis polnud ma sellest huvitatud ja kogu lugu,» räägib ta BBC-le kunagisest plaadifirmaga lepingu lõpetamisest. «Kui see idee nüüd uuesti päevakorda tuli, tundus see lõbus väljakutse. Tuli leida laulud, mis pea peale pöörata, nii et nad kõlaksid nagu uued lood.»

Queeniga mööda maailma kontserte andnud Lambertit peetakse üheks oma aja võimekamaks artistiks. Ajakiri Billboard nimetas Lamberti «High Drama» albumit muljetavaldavaks kuulamiseks, mis näitab lauljat suurepärase kaverite esitajana. «Queeni lugude esitamisest õppisin seda, et kui tahta anda paladesse midagi endast, siis tuleb lõpetada mingiks ajaks originaali kuulamine ning mõelda, mida konkreetne lugu mulle endale tähendab,» rääkis Lambert briti rahvusringhäälingule.

BBC

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles