Topeltmõrv Paunveres: uus krimiromaan leiab inspiratsiooni verdtarretavast tõsielusündmusest

Kultuuritoimetus
Copy
Rauno Võsaste uus kriminaalromaan viib 90ndatesse.
Rauno Võsaste uus kriminaalromaan viib 90ndatesse. Foto: Raamatukaas

Ilmunud on Rauno Võsaste kriminaalromaan «Topeltmõrv Paunveres», mille idee pärineb tõsielust. Raamatu esitlus toimub 3. märtsil kell 17 Jõgeval Laisholm Pubis. Raamatu toimetas Lea Arme ja kujundas Toomas Niklus.

1997. aasta esimestel päevadel leitakse Palamuse lähedalt talumajast kahe vanuri vägivallatunnustega surnukehad. Esmapilgul ei näi tapetute majanduslik seisund ega ükski muu asjaolu andvat põhjust raske kuriteo toimepanemiseks. Öine tuisk on hävitanud kõik võimalikud jäljed.

Topeltmõrva avastamisega peavad hakkama saama Jõgeva politseiprefektuuri kriminaalpolitseinikud. Töötingimused ja eluolu 90ndatel võivad tänasega võrreldes tunduda muinasjutu või vähemalt uskumatuna. Oskuste ja vahendite puudumine kompenseeriti töötahte ja uljusega.

Väljamõeldud tegelaste ja kohandatud sündmustega romaani idee pärineb tõsielust. Raamatu autor töötas Jõgeva kriminaalpolitseis ja seepärast võib raamatust leida tegelike sündmustega sarnaseid jooni. Kui kasutada kujutlusvõimet, võivad ka tegelased tahes-tahtmata kedagi meenutada. Kuriteo pingelisele avastamiskäigule pakuvad vaheldust värvikad olustikukirjeldused ja lõbusad lood elust enesest.

Autori sõnul on tänaseks möödunud piisav distants, mis võimaldab 90ndatele ausalt tagasi vaadata. «Kas aga piirid hea ja halva ning õige ja vale vahel on selgemaks muutunud või hoopis hägustunud, vajab põhjalikumat analüüsi.»

Rauno Võsaste sulest on varem ilmunud samuti tõsielust inspireeritud kriminaalromaan «Hea ment», mille keskmes on Tartu kriminaalpolitsei sisepingeid ja võimuvõitlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles