Naistepäev, mõisad ja barokne akordion

Kultuuritoimetus
Copy
Akordionist Henri Zibo.
Akordionist Henri Zibo. Foto: Erakogu

Kontserdiagentuur Corelli Music tähistab naistepäeva 4. ja 5. märtsil hubaste salongikontsertidega «Barokne akordion» Tõstamaa ja Anija mõisates. See on helisev rännak barokkmuusikasse kahe akordionisti – Momir Novakovici ja Henri Zibo lopsakalt rikkalikus esituses. Kavas on J. S. Bachi, D. Scarlatti, A. Marcello süidid, sonaadid ja palju muud.

Tõstamaa kontsert toimub 4. märtsil algusega kell 18 ja Anija mõisa kontsert 5. märtsil kell 18. Kontserdi pikkus koos vaheajaga on poolteist tundi, tund enne algust ja vaheajal ootavad mõnusad salongikohvikud.

Nii Tõstamaa mõis Pärnumaal kui Anija mõis Harjumaal on mõlemad teinud särava taassünni ning saanud kauni sisu, mida saab nüüd imetleda kauni muusika saatel.

Säravad artistid, Serbiast pärit tippmängija Momir Novakovic ja telekonkursilt «Klassikatähed» tuntuks saanud Henri Zibo on võtnud südameasjaks akordioni ja selle rikkalike võimaluste laialdase tutvustuse kontsertpillina. Oma aktiivses kontserttegevuses näitavad nad tänapäeval akordioni laialdast kasutamist just klassikalises muusikas, sealhulgas barokis.

Momir Novakovic on võitnud auhindu paljudel rahvusvahelistel konkurssidel. Ta elab juba aastaid Eestis ning on Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia õppejõud. Henri Zibo õpib praegu klassikalist akordionit Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias Momir Novakovici klassis. Ta on osalenud edukalt mitmetel konkurssidel ning esinenud palju Eestis, samuti ka välismaal.

Rohkem infot www.corelli.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles