UUED FILMID KINOLEVIS ⟩ Hollywoodi menunäitleja teeb võimsa comebacki ning Mait Malmstenist saab ajarändur

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
Raskemeelne draama «Vaal» andis Brendan Fraserile Oscarilootuse.
Raskemeelne draama «Vaal» andis Brendan Fraserile Oscarilootuse. Foto: Filmikaader

Postimehe iganädalane filmirubriik «Uued filmid kinolevis» tutvustab uusi kinolevisse jõudvaid filme ja annab soovitusi, mida tasuks kindlasti vaatama minna. Sel nädalal jõuab lõpuks kohalikele kinoekraanidele liigutav draama «Vaal», mis tõi peaosatäitja Brendan Fraserile Oscari nominatsiooni. Samuti jätkub armastatud poksifilmide seeria «Creed» ning linastub uus kodumaine draama Mart Kivastikult.

Soovitus: «Vaal» («The Whale»)

«Vaal» on uusim film lavastajalt raputavate filmide poolest tuntud režissöörilt Darren Aronofskylt, kes saavutas 90ndate lõpus laiema tuntuse traagilise uimastilooga «Reekviem unelmale». Samuel D. Hunteri näidendil põhinev kammerlik draama «Vaal» räägib loo liigsöömise tagajärjel eluohtlikult rasvunud mehest nimega Charlie, kes üritab oma lähedastega lepitust leida. Omapärasel kombel valis Aronofsky Charlie rolli 90ndate koguperefilmidest ja «Muumia» filmiseeriast tuntud näitleja Brendan Fraseri, kes ühel hetkel filmitööstusest kaugenes ja nüüd «Vaalaga» uhke comebacki tegi. Grimmiga äratundmatuks muudetud Brendan Fraser on juba võitnud rolli eest mitmeid auhindu ja kandideerib tänavu ka Oscarile.

Soovitus: «Creed III»

«Creedi» filmiseeria kolmandas osas naaseb suurepärane Michael B. Jordan poksija Adonis Creedi rolli. Seekord saab Creedi vastaseks tõusev poksitäht Damian (Jonathan Majors), kes loodab pika vanglakaristuse järel taas triumfeerida. Kuigi seekord ei ole Rocky Balboa (Sylvester Stallone) Creedi treeningsaalis sepistamas, on hämmastavate poksistseenide ja emotsionaalse looga «Creed III» leidnud juba laialdast tunnustust. Kolmanda osa lavastajaks, muide, on Creedi kehastav Michael B. Jordan, kes selle kangelasliku tegelaskuju hingeelu suurepäraselt aimab.

Soovitus: «Taevatrepp»

Mart Kivastiku uus draama «Taevatrepp» on maagiliste elementidega mõtisklus surelikkusest, keskeast ning noorusest. Loo keskmes on Mait Malmsteni poolt mängitud Uu, kes saab teada, et tal on jalgrattaga võimalik rännata 70ndatesse, omaenda poisipõlve meeldejäävamatesse hetkedesse. See on vaimukas, nostalgiline ja otsinguline film, kust leiab tuttavaid vanu hittlaule (kohe filmi alguses kõlab Electric Light Orchestra laul «Livin' Thing», samuti kuuleb filmis mitmel korral Procol Harumi «A Whiter Shade of Pale») ning suurepärased osatäitmised nii Malmstenilt kui noorelt Timotheus Sammulilt, kes valiti noorema Uu rolli. See on film inimesele, kes on pidanud mõistma, et elu lõpp on lähemal kui elu algus.

«Lustakad karud: tagasi Maale» («Boonie Bears: Back to Earth»)

Noh, olgem ausad, nii mõnedki inimesed võiksid tagasi Maa peale tulla. Selle Hiinas toodetud kogupereanimatsiooni keskmes on lustakad karud Bramble ja Briar, kelle rahulik elu paisatakse täitsa segamini, kui Maale saabub tulnukas Avi. Lustakad karud ei ole kaugeltki uued tegelaskujud, sest endanimelises animasarjas debüteerisid nad ligi kümme aastat tagasi, samuti on Bramble ja Briar seigelnud mitmes filmis. Kuna paljudele lastele on hiinlaste loodud mõmmikud kindlasti juba tuttavad, mõjub «Lustakad karud: tagasi Maale» lihtsalt laheda uue peatükina juba tuttavas maailmas.

«Noor pealik Winnetou» («Der junge Häuptling Winnetou»)

Lisaks «Lustakatele karudele» linastub sel nädalal veel üks koguperefilm, Saksamaal valminud «Noor pealik Winnetou», mida on võimalik vaadata eestikeelse dublaažiga. Selle seiklusliku loo keskmes on 12-aastane poisiklutt Winnetou, kes peab ennast suureks sõdalaseks ja tahab end oma isale tõestada. Kui nende suguharu ähvardab näljahäda, näeb Winnetou võimalust oma julgust näidata. Teda toetab tema õde ja üks poiss linnast, kes tegelikult peaks olema tema vaenlane. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles