Mees, keda ei murdnud isegi lennuõnnetus: lahkus legendaarse Lynyrd Skynyrdi viimane elav asutajaliige

Kultuuritoimetus
Copy
Kitarriga kuningas Gary Rossington aastal 2015.
Kitarriga kuningas Gary Rossington aastal 2015. Foto: Daniel DeSlover/ZUMA Wire

5. märtsil suri kitarrist ja laulukirjutaja Gary Rossington, kes kuulus 60ndatel alustanud legendaarsesse rokkbändi Lynyrd Skynyrd, vahendab Deadline. Rossington oli bändi viimane elav asutajaliige, olles üle elanud 1977. aasta lennuõnnetuse, millesse bänd sattus. Rossington oli 71-aastane.

«Suure kaastunde ja kurbusega teatame, et kaotasime venna, sõbra, pereliikme, laulukirjutaja ja kitarristi Gary Rossingtoni,» andis bänd oma ametlikul Facebooki lehel teada. «Gary liitus oma vendadega Skynyrdist ja mängib seal ilusasti edasi, nagu tal siingi oli kombeks.»

1977. aastal toimunud lennuõnnetuses suri neli Lynyrd Skynyrdi algupärast liiget, nende seas ninamees Ronnie Van Zant. Rossington sai õnnetuses raskelt haavata: ta murdis mõlemad jalad, käed, puusad ning vaagnaluu. Ta liitus bändiga uuesti, kui ninamehe Van Zanti vend Johnny tõi bändi 1987. aastal uuesti kokku. Lynyrd Skynyrd oli sellest ajast saati väsimatult edasi tuuritanud ja albumeid salvestanud.

Rossington aitas kirjutada mitmed bändi kuulsamad laulud, nende seas «Free Bird». 2021. aastal käis ta südameoperatsioonil, kuid taastus ning liitus bändiga uuesti. Uudis tema surmast tuli vahetult enne seda, kui bänd võttis hoogu, et minna Ameerikasse tuurile koos samavõrd legendaarse ZZ Topiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles