Tallinnas saab funk´i: 11-kordne Grammy võitja annab stiilse kontserdi

Kultuuritoimetus
Copy
Philip Lassiter on endine Prince and the New Power Generation sektsiooni juht.
Philip Lassiter on endine Prince and the New Power Generation sektsiooni juht. Foto: Pressifoto

Kahepäevane festival FinEst Funk toimub esmakordselt 10. märtsil Telliskivi Loomelinnaku lokaalis Kärbes Kitchen&Bar ning 11. märtsil seab üritus oma suuna aga hoopis Helsingi Storyville džässiklubisse.

 

Programm on kirev – publiku ette astub 11-kordne Grammy võitja, Ühendriikides sündinud ning praegu Amsterdamis resideeruv trompetist Philip Lassiter koos bändiga, Saksamaa funk-sensatsioon Funky Times ning kohalik Siim Aimla Funk Band, mida saadavad lauljannad Eleryn Tiit ja Sofia Rubina. Külalisi tantsutavad Funk Embassy DJd.

Trompetist Philip Lassiter on Texase funki, Alabama gospeli, New Orleansi džässi ja Nashville’i souli juurtega auhinnatud arranžeerija ning endine Prince and the New Power Generation sektsiooni juht. Ta on koos musitseerinud lugematute maailmatasemel artistidega, mõned teiste seast Prince, Roberta Flack, Jill Scott, Anderson. Paak, Queen Latifah, Lee Ann Womack ning Big & Rich.

Kollektiiv Funky Times on Saksamaa internetisensatsioon, kes on koostööd teinud näiteks Dirty Loops liikme Hendrik Linderiga. Samuti on nad esinenud Hollandi menuüritusel Candy's Choice, kuhu on oodatud tuntud saksofonisti Candy Dulferi lemmikud artistid kogu maailmast.

Festivalil esineb ka siinne funk-ansambel Siim Aimla Funk Band, kelle loomingut on mõjutanud muusikud, nagu John Scofield, Jaco Pastorius ja Bob Mintzer. Kollektiivi toetavad vokalistid Eleryn Tiit ja Sofia Rubina.

«Tuli idee teha kahepäevane üritus, mis toob Eestisse ja Soome funk'i maailma tõusvad tähed ning juba tuntud muusikud,» tutvustas värsket festivali korraldaja ning muusik Sten Valdmaa. Lisaks Stenile aitab organisatoorsete ülesannetega Soome juurtega trummar ja ettevõtja Petteri Hasa. «Plaanid on tulevikuks olemas – kaasame igal aastal kohalikke bände Eestist ja Soomest. Samuti on tahe organiseerida vestlusi, mis avaksid muusikamaailma telgitaguseid,» lisas Valdmaa.

FinEst Funk toimumiskohaks on KÄRBES Kitchen & Bar – Telliskivi Loomelinnakus asuv omanäoline söögi ja kultuuri nautimise koht. Üritus algab kell 21:00. Täpsem ajakava tulekul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles