Hobusepea galeriis avatakse Valeri Vinogradovi isiknäitus

Kultuuritoimetus
Copy
Valeri Vinogradovi isiknäitus «Valitud» Hobusepea galeriis.
Valeri Vinogradovi isiknäitus «Valitud» Hobusepea galeriis. Foto: Plakat

Kolmapäeval, 8. märtsil kell 18 avab Valeri Vinogradov Hobusepea galeriis isiknäituse «Valitud», mis jääb avatuks 3. aprillini.

Valeri Vinogradov (1952) on hariduse omandanud Moskva 1905. aasta nimelises Kunstikoolis ja Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis (praegune Eesti Kunstiakadeemia). Vinogradov esineb näitustel alates 1984. aastast ja lisaks paljudele isiknäitustele on osalenud enam kui kolmesajal ühisnäitusel Eestis ja paljudes välisriikides. Vinogradovi loomingut on tunnustatud Konrad Mäe preemiaga (1992) ja Kristjan Raua nimelise preemiaga (2010). Valeri Vinogradovi loomingut iseloomustab tasakaalukas esteetika ja peenekoelisus.

Kunstiteadlane Ants Juske on Valeri Vinogradovi loomingulist geneesi kirjeldanud järgnevate sõnadega: «Moskvas, ranges vene realismi vaimus kunstikoolis sai ta tugeva akadeemilise maali põhja, Eesti vabamates oludes muutus tema laad tunduvalt maalilisemaks, kuni puhta abstraktsioonini.» Tugeva maalitehnilise baasi ja rafineeritud maailmataju tulemina on Vinogradov alates 1990. aastatest tuntust kogunud kontseptuaalse maalikunsti ja ühiskonnakriitiliste kollaažidega.

Näituseid Hobusepea galeriis toetavad Eesti Kultuurkapital, Eesti Kultuuriministeerium ja Liviko AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles