Raplast võiks saada naiste filmipealinn

Eva Kübar
, Filmikriitik
Copy
NÖFFi tiim.
NÖFFi tiim. Foto: Kert Ülenõmm

Täna õhtul rullub Rapla kultuurikeskuse treppidel juba viiendat aastat lahti punane vaip, et avada Naiste Ööde filmifestival (NÖFF), mida korraldab väsimatu kohalik naine Katrin Klaebo koos oma ustava meeskonnaga.

Idee NÖFFist, mis tänavu avatakse Kaisa Ling Thingi kontserdiga, tuli Klaebole ühel hommikul viis aastat tagasi nagu välk selgest taevast. Ta koondas enda ümber tosinkond ettevõtlikku naist ja hakkas asja ajama.

Nagu nimestki aimata, on NÖFF mingis mõttes PÖFFi väike õde ning Tiina Lokk ja tema A-klassi filmifestival Klaebole suureks eeskujuks. Niivõrd spetsiifilise festivali korraldamine väikelinnas ei ole kerge ning Klaebo suurimaks trumbiks on kindlasti MTÜ Ettevõtlikud Naised Raplamaal – 2019. aastal asutatud organisatsioon, mille eestvedajaks ta on. Igal sügisel paneb ta kokku 14 naisest koosneva vabatahtlike tiimi, kes siis üritust korraldama hakkavad. «Suur osa naisi vahetub, aga meil on ka tegijaid, kes on kaasa löönud esimesest festivalist saadik,» kiidab festivalijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles