INTERVJUU ⟩ Miks hakkab kuulus Läti lavastaja jäädvustama elu Piirissaarel?

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
Ellujäämise Kunstide Dokiprogrammi kunstiline juht Kaarel Kuurmaa.
Ellujäämise Kunstide Dokiprogrammi kunstiline juht Kaarel Kuurmaa. Foto: ARGO INGVER

Ellujäämise Kunstide Dokprogrammi raames avab Lõuna-Eesti oma rohetavad väravad kaheksale Eesti ja välismaa dokumentalistile, kellest igaüks saab teha enda valitud teemal lühidokumentaalfilmi Lõuna-Eesti teemal. Ellujäämise Kunstide Dokprogramm kuulub Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammi ja selle kunstiliseks juhiks on Kaarel Kuurmaa, kes rääkis Postimehe kultuuritoimetusele lähemalt, millised dokfilmid Lõuna-Eestis valmima hakkavad. Lühidokumentaalidest valmib omakorda kassett, mis jõuab kinoekraanidele 2024. aasta kevadel.

Kaheksa filmitegijat valiti välja ulatuslikul konkursil, kuhu Kuurmaa sõnul saatis oma idee 27 Eesti režissööri ning 16 välisrežissööri. Konkursi eesmärk oli leida autorid, kes avavad Tartut ja Lõuna-Eestit kunstiliselt põnevaimal moel nõnda, et lühifilmid on omaette teosed, aga samas moodustavad ühtse kogumiku.

«Suurem osa kuueteistkümnest välisrežissöörist, kes konkursil kaasa lõid, olid juba eelnevalt osalenud meie residentuuris. Kümmekond režissööri käis Eestis residentuuris ja ülejäänud info levis filmiinstituutide, dokigildide või filmiliitude kaudu,» ütleb Kuurmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles