NÄDALA SARI ⟩ Papsid? Rohkem nagu matsid... (1)

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
«Papsides» pumbatakse nalju keskealiste meheraasude vajakajäämistest.
«Papsides» pumbatakse nalju keskealiste meheraasude vajakajäämistest. Foto: Elisa

Elisa ajuvaba tragikomöödia «Papsid» tõstab vaataja ette kõverpeegelduse vastutustundetust Eesti mehest, ilma et suudaks mõista ühiskonda, mille pinnalt süüdimatult nalja viskab.

«Ema, kas teadsid, et meie galaktikas on megasuur must auk?» küsib teadusraamatut lugev väike poiss ema käest, samal ajal kui isa Raivo (Alo Kõrve) närviliselt autorooli keerab ja valjult ümbritsevaid liiklushuligaane sajatab. Sellise perekondliku autosõidustseeni leiab lõbusa komöödiana välja reklaamitud seriaalist «Papsid», mis tõtt-öelda sellesse musta auku kuulubki.

Kuna praegu valitseb ikka veel talvepimedus ja lõputu lumesadu pole ikka veel asendunud kevadsoojusega, oli mu jaoks sobivalt tume aeg uurida, milliseid uusi Eesti sarju pakuvad vaatamiseks kohalikud voogedastusplatvormid. Kurbusega teatan, et mulle ei meeldinud see, mille välja kaevasin. Olgu öeldud, et Elisa põnevusseriaal «Süü» oli täiesti toimiv ajaviide, kui huvi pakub perekond Saaremaal, kes peab taluma maniakk Emili ähvardusi. «Papsid» seevastu teeb teistmoodi ähvarduse: see on ähvardus komöödiažanrile.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles