Kuldmehikesed otse multiversumisse: Oscaritel võidutses hullumeelsus (2)

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
Võidufilmi «Kõik kõikjal ja korraga» produtsent Jonathan Wang ning lavastajad Daniel Kwan ja Daniel ­Scheinert.
Võidufilmi «Kõik kõikjal ja korraga» produtsent Jonathan Wang ning lavastajad Daniel Kwan ja Daniel ­Scheinert. Foto: John Locher/SCANPIX

95. Oscarite jagamisel jagus Ameerika filmiakadeemial armastust ainult ühele pöörasele filmile, aga väiksemad võidud tulid ka sakslaste suurejoonelisele sõja­draamale ning raske­meelse comeback’iga üllatanud Brendan Fraserile.

Ööl vastu esmaspäeva jagas Ameerika Filmikunsti ja -teaduste Akadeemia Los Angeleses 95. korda ihaldatumaid filmiauhindu Oscareid, mida sai otseülekandes vaadata telekanali Filmzone vahendusel. Kuna mullusele rusikakangelasele Will Smithile määrati keeld auhinnatseremooniast osa võtta, oli õhkkond sellevõrra turvalisem: keegi näopeksu ei saanud ning millegipärast võrdles hurmur Hugh Grant oma nägu munandikotiga. Ühesõnaga, Oscarid nagu Oscarid ikka. Tugevate konkurentide eest napsas põhilised auhinnad ära jabur fantaasiamärul «Kõik kõikjal ja korraga», saates filmitööstusele märguande, et hullumeelsed filmiideed võivad juhtida ootamatu triumfini.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles