Tallinna Kirjanike Majas esineb luuletaja ja tõlkija Aarne Puu

Kultuuritoimetus
Copy
Tallinna Kirjanike Majas esineb luuletaja ja tõlkija Aarne Puu.
Tallinna Kirjanike Majas esineb luuletaja ja tõlkija Aarne Puu. Foto: Plakat

Kolmapäeval, 15. märtsil algusega kell 18 tutvustab Aarne Puu Tallinna Kirjanike Maja musta laega saalis viimaste aastate jooksul kirjutatud eestikeelseid luuletusi ja valikkogusid «Ma elan ruumis» I–II.

Aarne Puu on sündinud Tallinnas, õppinud Tartu ülikoolis psühholoogiat ja vene filoloogiat ning lõpetanud Krakovi Jagiełło ülikooli teatriloo erialal. Alates 1973. aastast elab Krakovis. Tegutseb vabakutselise luuletaja ning tõlkijana, aga on ka üle paarikümne aasta õpetanud eesti keelt ja kirjandust sealses ülikoolis.

Ta on vahendanud poola keelde Paul-Eerik Rummo, Artur Alliksaare, Jaan Kaplinski jt luulet ning Friedebert Tuglase, Arvo Valtoni, Mati Undi, Vaino Vahingu jt proosat. Poola keelest on tõlkinud lasteraamatuid, Stanisław Lemi teosed «Solaris» ja «Eeden» ja Andrzej Sapkowski teose «Viimane soov». On avaldanud luulekogusid eesti ja poola keeles. Poolakeelsele esikkogule «Jezioro mojej pamięci» («Minu mälu järv», 1989) omistati Andrzej Bursa nimeline preemia aasta parima luuledebüüdi eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles