Kahtlane missioon: Tom Cruise ohustab jääkarusid

Kultuuritoimetus
Copy
Tom Cruise.
Tom Cruise. Foto: Amber Maas / SWNS/Amber Maas / SWNS

Filmistaar Tom Cruise’i jaoks ei ole kinolinal võimatu ükski ülesanne, kuid päriselus ei lähe kõik nii õlitatult. «Võimatu missiooni» frantsiisi kaheksanda osa jaoks ei õnnestu näitlejal kaameraid käima panna, sest võib ohustada jääkarude igapäevaelu.

Cruise’i meeskond püüab veenda Norra võime, et need lubaksid tal Arktika saarestikus asuvate Teravmägede aladel läbi viia filmivõtted, mille jaoks on vaja maandumisluba vähemalt 30 helikopterile. Teravmägesid haldava Norra valitsuse keskkonnaeksperdi Kristin Heggelundi hinnangul ei peaks külalised kohalikele loomadele meelehärmi põhjustama, kirjutab The Times.

Cruise tahab aga juba hommepäev filmimisega alustada, sest võtteperiood peab mahtuma kolme nädala sisse. Paramounti filmistuudioga koostööd tegev Norra produktsioonifirma PolarX on eelnevate projektide jaoks saanud load lennumasinate maandumiseks Teravmägedele, kuid kunagi pole maandumist vajanud mitukümmend kopterit. Ka Norra kultuuriminister Anette Trettebergstuten pole produktsioonifirma suurte plaanidega nõus.

Varem Teravmägedes võtetel osalenud kaskadöör Marc Wolffi sõnul on probleem arusaadav. «Tom eelistab võttekohta jõudmiseks helikopterit mootorsaanile,» räägib varemgi Cruise’iga koostööd teinud Wolff. «Tuleb arvestada kohalike oludega ja loomadega, keda võivad õhusõidukid häirida. Siin on ju jääkarude pealinn. Vahel on käimas eriline tõuaretus, mille ajal ei ole hea loomi segada. Praegu on ju kevad ja karud hakkavad talveunest ärkama.» Wolffi hinnangul püütakse kohalike võimuesindajatega kiiremini kokkuleppele saada, kui Tom Cruise ise kohale tuleb.

Teravmägedes tahetakse filmida järge sel suvel linastuvale «Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One», mis on järjekorras seitsmes võimatu missiooni film. Trikivõtete koordinaatori Wade Eastwoodi sõnul tuleb kaheksas film «Mission: Impossible – Dead Reckoning Part Two» eriti võimas. Tom Cruise dublanti ei kasuta ning teeb kõik trikid ise. «Ta treenib pidevalt. Minu meeskonnas on maailmameistreid ja sporditippusid, kellega koos harjutame, kuni kõik loomulikult välja tuleb.»

Teravmägede jääliustikud on ka varem Hollywoodi kohale meelitanud. Üks tuntum arktilises saarestikus filmitud linateos on 2002. aastal linastunud James Bondi film «007: Surra veel üks päev», kus Bondi mängis Pierce Brosnan. Teravmägedes jääkarudega arvestamata jätta ei saa, sest piirkonnas elab vähemalt 3000 looma ning 2700 inimest.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles