VÄLKARVUSTUS ⟩ Tanel Toomi uus ulmepõnevik: kas selline tulevik meid ootabki?

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy

15. märtsil esilinastus kinos Coca-Cola Plaza tunnustatud režissöör Tanel Toomi («Tõde ja õigus») ingliskeelne ulmepõnevik «Viimane vahipost», milles löövad kaasa rahvusvaheliselt tuntud näitlejad. Kultuuritoimetuse ajakirjanik Ralf Sauter käis filmi vaatamas ning räägib lähemalt, millised on tema esimesed emotsioonid.

Filmi tegevus viib meid lähitulevikku, kus inimkonna mõtlematu tegutsemine on kaasa toonud drastilise kliimamuutuse ja ookeanide veetase on katastroofiliselt tõusnud. Maailma on jäänud vaid kaks suuremat kontinenti ja järjest tõusva veetaseme eest pagedes on hukka saanud miljardid inimesed.

Kahe kontinendi vahele merre on rajatud vahipostid, mis peaksid hoiatama maismaad vaenlase pealetungi eest. Ühel sellisel vahipostil ootavad neli sõdurit oma vahikorra üleandmist, mis oleks aga pidanud aset leidma juba kolm kuud tagasi.

Teadmata, kas nad üldse kunagi oma vahipostilt koju pääsevad, peavad nad pidevalt otsima kaugusest vaenlast, keda nad siiani kordagi näinud pole. Pinna all kobrutavad pinged pääsevad valla hetkel, mil silmapiirile ilmub salapärane laev... On see vahetus, mida nad pikisilmi oodanud on või midagi sootuks kurjakuulutavamat?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles