Eestis etendub esimest korda muusikaline komöödia «Noor Frankenstein»

Kultuuritoimetus
Copy
Viimsi Muusikaliteater toob lavale Mary Shelley õudusromaani «Frankenstein» ainetel loodud Mel Brooksi muusikalise komöödia «Noor Frankenstein».
Viimsi Muusikaliteater toob lavale Mary Shelley õudusromaani «Frankenstein» ainetel loodud Mel Brooksi muusikalise komöödia «Noor Frankenstein». Foto: Plakat

Viimsi muusikaliteater toob Eestis esimest korda lavalaudadele Mary Shelley õudusromaani «Frankenstein» ainetel loodud Mel Brooksi muusikalise komöödia «Noor Frankenstein». Lavastus esietendub Viimsi huvikeskuses 31. märtsil kell 19. Etendused toimuvad ka 2.04 kell 17, 6.04 kell 19, 7.04 kell 19 ja 9.04 kell 17.

Muusikal «Noor Frankenstein» on segu Mel Brooksi pöörasest komöödiast ja Mary Shelley klassikalisest õudusloost. Peale surma pärandab «hull teadlane» Victor Frankenstein kogu oma maise vara lapselapsele Frederickile, kes aga oma perekonna kurikuulsast minevikust midagi kuulda ei taha. Loost, kus pärismaailm kohtub fantaasiaga, ei puudu huumor, tõeline sõprus ja ka armastus. «Seiklusliku koore all räägib lavastus iseendale tõe tunnistamisest, oma tegelikele soovidele ja unistustele järgnemisest. Samuti tõdemusest, et vahel võib su tõeline koht olla seal, kus ei oska oodatagi,» leiab mängulise muusikali lavastaja Jaanika Juhanson.

Esimest korda on lavastuse loomisesse kaasatud kutseline lavastusgrupp, kellele kõigile on see ka esimene kokkupuude Viimsi muusikaliteatriga – muusikalise lavaloo lavastab Jaanika Juhanson, lavakujunduse ja külluslikud kostüümid on loonud Kristi Leppik, valguskujunduse Märt Sell Rakvere teatrist. Liikumist juhib koreograaf Kristjan Rohioja. Muusikajuht on Viimsi muusikaliteatri raudvara Hille Savi. Stiilse grimmikujunduse teeb Triin Tulp koos oma meeskonnaga.

Nimirollis teeb külalisena kaasa näitleja Kristjan Lüüs. Laval on üle veerandsaja värvika tegelase, peaosades Viimsi muusikaliteatri staažikad liikmed Liis Rebane, Liisa Kirschbaum, Karmen Kuusk, Hille Savi, Robin Pastak, Minna Sillamaa ja Kasper Sebastian Silla.

Viimsi muusikaliteater tegutseb noorte ja täiskasvanute harrastusliku muusikaliteatrina juba 24. hooaega. Aastate jooksul on muusikaliteater toonud lavale menukaid tükke, nende seas muusikalise komöödia «Viimane suudlus» (Bye Bye Birdie), muusikalise tragöödia «Carrie», muusikali «Barnum», koguperemuusikali «Snoopy» ja muusikalise õuduskomöödia «Perekond Addams».

Pileteid saab osta Piletilevist ning enne etenduse algust kohapealt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles