AK ⟩ Viski, lambad ja mõned mõrvad

Helen Pärk
, krimikriitik
Copy
Melinda Mulleti viskivabriku mõrvajuhtumid sobivad muhekrimi sõpradele, kellele meeldib Šotimaa, kes ei pane pahaks, kui krimiloos on sutsuke romantikat ning kellele meeldivad koomilised situatsioonid ja mõnus huumor.
Melinda Mulleti viskivabriku mõrvajuhtumid sobivad muhekrimi sõpradele, kellele meeldib Šotimaa, kes ei pane pahaks, kui krimiloos on sutsuke romantikat ning kellele meeldivad koomilised situatsioonid ja mõnus huumor. Foto: Erakogu

USA kirjaniku Melinda Mulleti humoorikas ajaviitekrimi «Laagerdatud mõrv» ei pretendeeri kohe kindlasti krimikirjanduse tippteoste hulka, kuid igast selle reast õhkub autori armastust krimi kirjutamise ning Šotimaa vastu, hinnalistest kollektsionääriviskist rääkimata.

Mulleti «Viskivabriku mõrvalugude» esimene romaan «Mõrv viskivabrikus» (Tänapäev, 2021) oli mu riiulis tolmu kogunud juba pikemat aega. Mõnikord võtsin ta sealt välja, veeretasin sõrmede vahel ja panin siis samasse kohta tagasi, lükates lugemist edasi määramatusse tulevikku. Sarja teise romaani, «Laagerdatud mõrv» ilmumisel otsustasin uitmõtte ajel anda esimesele võimaluse ning sain meeldiva üllatuse osaliseks.

Heatujuline romaan haaras endasse, pätsas lubamatult palju uneaega, tekitas ohtralt äratundmisrõõmu ning andis seejuures hea ülevaate väikese viskivabriku tööst, kollektsioneeritavast ja vintage-viskist, taustaks piirkonna ajalugu ning Šotimaa lummav maastik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles