NÄDALA FILM Tippnäitlejatega põnevusmärulis pursib sarimõrvar eesti keelt

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
Luther satub ohtlikusse kassi-hiire mängu.
Luther satub ohtlikusse kassi-hiire mängu. Foto: Netflix

Briti politseisarjast «Luther» tuntud karmikäeline uurija John Luther (Idris Elba) naaseb auklikult jutustatud ning naeruväärse kurjategijaga varustatud põnevusmärulis, mis vaatamata oma vajakajäämistele äratab eestlasest vaatajad ilmselt sama vägevalt üles nagu tass espressot. Seda põhjusel, et ootamatult vesteldakse filmis vahepeal eesti keeles ja ühe kõrilõikaja rolligi mängib Eesti kutt.

Moodne rahvatarkus teab öelda, et Netflix on inimestele sarimõrvarite kohta õpetanud rohkem, kui aabits on õpetanud tähti. Sellele vaatamata ei saa ikkagi vastu panna, kui Netflix tulistab järjekordse märguande, et veriselt tootmisliinilt on ilmunud uus krimidokumentaal või -põnevik, kus ohtliku roimari jälgi ajab rammestunud uurija. Uusima sellise krimipõneviku, «Luther: Langenud päike», teeb eestlaste jaoks eriti huviväärseks tõsiasi, et tippnäitlejate Idris Elba ning Andy Serkise kõrval astub väiksemas rollis üles noormees nimega Einar Kuusk.

Kartmatu juutuuberina alustanud Kuusk on määratud täpselt sellisesse rolli, nagu üks kiilaspea ja karmi olekuga varustatud eestlane uhkes Netflixi filmis leida võibki: Einar kehastab idaeurooplasest pätti Arkadit, kes aitab Andy Serkise kehastatud egomaniakaalsel kurjategijal David Robeyl hävitusplaane ellu viia. Ja hoidke piip ja prillid, sest ropprikas maniakk David Robey on eriliselt klounilik segu telemängujuhist ja koomiksi kurikaelast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles