Miks on Järve tornid Tallinna uus auhinnatud maamärk?

Tiina Kolk
, kultuuriajakirjanik
Copy
Järve tornid, äripindadega korterelamud, Järve 2, Tallinn. Arhitekt: Martin Aunin (Martin Aunin, Marti Kahu, Margid Saar, Martin Melioranski)
Järve tornid, äripindadega korterelamud, Järve 2, Tallinn. Arhitekt: Martin Aunin (Martin Aunin, Marti Kahu, Margid Saar, Martin Melioranski) Foto: Kaido Haagen

Eelmisel nädalal selgusid konkursi «Aasta betoonehitus 2022» võitjad ja peaauhinna pälvisid Järve tornid: kaks kandilist hoonet Pärnu maanteel.

Tänavu kahekümne kolmandat korda korraldatud mõõduvõtt on ellu kutsutud tutvustamaks avalikkusele betooni avaraid kasutusvõimalusi ning tunnustada neid inimesi, kes oma ideede ellurakendamiseks on kasutanud kodumaist ehitusmaterjali – võimalusterohket ja hästivormitavat betooni. Seekord oli nominentide seas väga eriilmelisi hooneid ja rajatisi – alates elamutest ja koolimajadest, lõpetades liiklussõlme, vaateplatvormi, ökodukti, LNG-terminali haalamiskaiga.

Võistluse peaauhinna pälvis arhitekt Martin Aunini töögrupi (kuhu kuulusid Marti Kahu, Margid Saar, Margit Remi ja Martin Melioranski) projekteeritud äripindadega elamuduo Järve tornid. Need 18- ja 19-korruselised monteeritavatest elementidest kõrghooned, mille kõrguste erinevus tuleneb lennukite maandumiskoridori nõuetest, on arhitekti-projekteerija-betoonelemenditootja suurepärase koostöö hea näide.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles