Kirjandusfestival HeadRead kuulutas välja tänavused väliskülalised

Kultuuritoimetus
Copy
Kirjandusfestival HeadRead.
Kirjandusfestival HeadRead. Foto: Dmitri Kotjuh

24.–28. maini Kirjanike Majas ja teistes Tallinna esinemispaikades toimuv rahvusvaheline kirjandusfestival HeadRead avalikustas tänavused väliskülalised.

Tallinna on oodata Šveitsis elavat vene kirjanikku ja mõtlejat Mihhail Šiškinit, Leedu kunstiajaloolast ja kirjanikku Kristina Sabaliuskaitéd ning briti stsenaristi ja kirjanikku Anthony Horowitzi; HeadRead festivalile tulevad ka rahvusvahelise haardega Taani kirjanik Janne Teller, kelle noorteromaane eluliselt olulistest küsimustest on tõlgitud mitmesse keelde; Sylvia Plathi elust romaani kirjutanud Rootsi kirjanik Elin Cullhed ja kirjandusfestivalile tuleb ka Tadhg Mac Dhonnagáin, kelle menukas debüütromaan on esimene gaeli keelest eesti keelde tõlgitud romaan ning üles ehitatud Eesti põgenikust tegelaskujule.

Ühtekokku on HeadRead festivalile sel aastal oodata ligi 40 väliskülalist, nende hulgas poeetide ja muusikute gruppi Iirimaalt, kes väisasid Tallinna HeadRead festivali algusaegadel. Traditsiooniks saanud Luulemissa on seekord pühendatud tõlkija, kirjastaja ja kultuurikorraldaja Eha Vaini mälestusele ning selle korraldamisel lööb kaasa Põhjamaade Ministrite Nõukogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles