PEOGALERII ⟩ Augustibluus avas hooaja ja avaldas esimesed esinejad

Kultuuritoimetus
Copy

Eile, 23. märtsil toimus Rotermanni kvartalis klubis Chicago 1933 Augustibluusi hooaja avapidu.

Tänavu 4. – 6. augustini Haapsalus toimuv festival Augustibluus avaldas esimesed 20 esinejat. Programmis leidub lisaks parimatele kodumaistele koosseisudele muusikuid bluusi sünnimaalt USAst, Inglismaalt, Itaaliast, Argentiinast, Taanist ja Soomest.

Festivali korraldajate Martti Mutli ja Raul Ukareda sõnul on Augustibluus kasvamas – viimastel aastatel tavaks saanud 8 lava ja umbes 30 kontserdi asemel tuleb tänavu 10 lava ja vähemalt 35 kontserti ja muud sündmust.

Korraldajate sõnul on tänavuse Augustibluusi programm tuntud headuses – kavas on oma ala tippe nii Uuest kui Vanast Maailmast, samuti eriprojekte kodumaistelt armastatud muusikutelt.

USA-st on festivalile saabumas teenekas kitarrist ja laulja Tommy Castro koos oma bändiga The Painkillers. Enam kui 30 aastat väldanud eduka karjääri jooksul on Castro pälvinud arvukalt erinevaid auhindu, ka tänavusel bluusimaailma Grammideks nimetatud Blues Music Awards auhinnagaalal valiti ta võitjaks kolmes kõige kaalukamas kategoorias: Aasta album, Aasta bänd ja Aasta meelelahutaja.

Esmakordselt astub Augustibluusi lavale Mihkel Raud spetsiaalselt Augustibluusiks loodava erikavaga «Mihkel Raud Goes ZZ», mis Raua enda sõnul on tema vana armastuse väljendus southern rocki ja bluusi vastu.

Oma 35. tegutsemisaasta täitumist tähistavad eriprojektiga Eesti bluusi lipulaev Compromise Blue ja bändi solist Emil Rutiku, kel tänavu täitub 60. eluaastat.

Festivali programmijuhi Raul Ukareda sõnul on aga omaette äramärkimist vääriv sündmus sentsatsioonilise Taani trio Chris Grey & The BlueSpand lisandumine kavva: «,Selle bändi kutsumist on kuulajad nõudnud juba umbes kolm aastat, ja asja pärast. Tegemist on tõesti ühe viimaste aastate säravama bändiga meie skeenes – ka maailma mastaabis. Sellist positiivse energia, eluterve huumori, geniaalse laululoomingu ja tehnilise virtuoossuse laengut ühes bändis ei ole ammu kohanud. Täiesti õigusega on nad praegu sotsmeedias üks kõige populaarsematest bluusibändidest.»

Augustibluus sai alguse 1994. aastal, pika tradisiooniga festival toimub tänavu juba 29. korda.

Festivali peakontserdid toimuvad Haapsalu piiskopilinnuse õuel, kavva kuuluvad ka akustiline sessioon ajaloolises raudteejaamas, paljud väiksemad kontserdid vabaõhukohvikutes üle linna, õpitoad ja ööklubi jämmid Haapsalu kultuurikeskuses ning gospelkontsert Haapsalu toomkirikus.

Festivali passid, mis tagavad sissepääsu kõikidele festivali kontsertidele ja ööklubisse on müügil Piletilevis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles