GUINNESSI REKORDID KINNITAVAD ⟩ Maailma populaarseim muusikaartist on selgunud

Kultuuritoimetus
Copy
The Weeknd on välja andnud viis stuudioalbumit.
The Weeknd on välja andnud viis stuudioalbumit. Foto: AFP PHOTO / SUZANNE CORDEIRO / Scanpix

Kaasaegne popmuusika kubiseb säravatest tähtedest, kuid statistilises mõttes leidub üks artist, kes peajagu üle kõigist teistest kõrgemale tõusnud on. Saavutuste eest sai ta värskelt isegi kaks Guinnessi rekordit. Sellise au vääriliseks osutus Kanadast pärit Abel Tesfaye ehk The Weeknd, kelle muusikat ühes kuus voogedastusteenuses Spotifys kõige rohkem kuulatakse.

Statistilises mõttes on maailma kõige populaarsemaks artistiks tõusnud 

Lisaks sellele, et The Weeknd sai Guinnessi rekordi kuulamiste arvu pärast, purustas ta veel ühe rekordi. Nimelt on ta esimene artist, kes on Spotifys jõudnud enam kui 100 miljoni kuulajani kuus. Iga kuu kuulab The Weekndi Spotifys tervelt 111 miljonit inimest.

Kuulamiste arvu poolest maandub teisele kohale Miley Cyrus, kellel on kuus 30 miljonit kuulajat vähem (kokku 82,4 miljonit). The Weekndile ja Miley Cyrusele järgnevad Shakira, Ariana Grande, Taylor Swift, Rihanna ning Ed Sheeran, kes kõik ületavad kuulajate poolest 75 miljoni piiri.

Oma suvise maailmaturnee «After Hours Til Dawn» raames esineb The Weeknd 12. augustil ka Tallinna lauluväljakul. Tuuriga tähistatakse The Weekndi 2020. aasta albumit «After Hours». Euroopas astuvad The Weekndiga üles Kaytranada ja Mike Dean. 

The Weekndi muljetavaldavatele kuulajanumbritele aitab kaasa tõsiasi, et kõigest kuu aega tagasi ilmus tema laulu «Die for You» uus remiks, millel lööb kaasa Ariana Grande.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles