Raadioajakirjanik Ingrid Peek: Helgi Erilaiust õhkus alati rahulikku väärikust

Kultuuritoimetus
Copy
Ingrid Peek.
Ingrid Peek. Foto: Eesti Rahvusringhääling

Vikerraadio endise peatoimetaja (2017-2019) Ingrid Peegi sõnul oli Helgi Erilaiul lihtsalt selline häält, mis võttis su kuulajana kaissu.

Ingrid Peek peab Helgi Erilaidu üheks kõige erilisemaks hääleks raadiomaastikul. «Helgi Erilaid oli väga eriline nähtus Eesti raadiomaastikul. Tema imeline sume hääl on üks isikupärasemaid ja kauneimaid kõlasid kodumaises audiosfääris. Hääl, mis võtab su kaissu ja viib rännakule,» sõnas ta Erilaiust rääkides. 

Peek lisas: «Minu maailmapilti ilmus ta lapsepõlves, kodus mänginud Vikerraadio eetrist, suuremana kuulasin tema «Keskööprogrammi».»

«Olen südamest tänulik, et sel põgusal ajavahemikul, mil olin Vikerraadio peatoimetaja ametis, oli mul võimalus legendiga kohtuda ja suhelda,» sõnas Peek, tuues välja, et ka inimesena oli Erilaid uskumatu inimene. 

«Inimesena oli Helgi Erilaid väga sümpaatne ja kena, temast õhkus meeldivat rahulikku väärikust. Minu südamlik kaastunne tema lähedastele. Legend on lahkunud tähtede taha, aga tema looming ja hääl elab edasi meie etnose mälus ja südames,» ütles Ingrid Peek. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles