Raadioajakirjanik Reet Made: Helgi Erilaid oli tõeline raadiohääl!

Kultuuritoimetus
Copy
Raadioajakirjanik Reet Made
Raadioajakirjanik Reet Made Foto: Toomas Huik / Postimees

Pikaaegne raadioajakirjanik Reet Made meenutab Helgi Erilaidi kui oma ala tõelist professionaali, kes tegi oma saated algusest lõpuni ise, alati suure hoole ning pühendumusega.

Made sõnul jääb Helgi Erilaid tema mälestustesse alatiseks kui suurepärane raadioajakirjanik, oma eriala tõeline professionaal.

«Helgi oli tõeline raadiohääl. Mitte ainult, et tema loomingut iseloomustas tark, erudeeritud lähenemine, vaid sinna juurde kuulus ka just Helgi Erilaiule iseloomulik esitamislaad, mikrofonile sobiv omapärane mahe hääletoon,» sõnas Made.

Ta lisas: «Kuulaja teadis, et kui ta seadis ennast Vikerraadios kuulama Helgi tehtud «Keskööprogrammi» või saatesarja «Aja jälg», sai Helgiga koos sai ta veeta sisutihedaid ja mõnusaid kuulamishetki.»

««Aja jäljed» nii kivis kui helis on saanud ka raamatuks ja jäävad seega samuti lugejatele ilusaks mälestuseks Helgist,» ütles Made.

Reet Made sõnul tegi Helgi Erilaiu eriliseks just see, kuivõrd professionaalne ja hoolikas ta oma töös oli. «Helgi Erilaiu saadete puhul oli tunda, et need olid tehtud suure hoolega, vürtsitatud huvitavate faktidega, heas eesti keeles, kujundatud sobiva muusikaga. Helgi oli sooloesineja. Ta tegi oma saated enamasti algusest lõpuni valmis ise, olles omandanud keeruliste helipultide käsitsemise oskused ning vajamata helioperaatori abi: monteeris, mängis kokku,» lausu Made.

«Olime kolleegid pikki aastakümneid. Jään teda meenutama kui alati lahket ja sõbralikku töökaaslas,» jääb Made Erilaidi meenutama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles