Aeg rokkida! Kanada rokkbänd Three Days Grace naaseb Eestisse

Kultuuritoimetus
Copy
Three Days Grace
Three Days Grace Foto: Jeff Forney

14. juunil esineb Kanada rokkbänd Three Days Grace taas Eestis, sel korral klubis Helitehas.

Three Days Grace jõuab meieni oma kontserttuuri «Revolutions Live Tour» raames, mis on seotud nende värskeima albumi «Explosions» esitlemisega. Kontserdil kõlavad nii Three Days Grace'i ajatud hitid nagu «I Hate Everything About You», «Never Too Late», «Animal I Have Become», «Pain», «Just Like You», «Home», «Painkiller», «Riot», «The Mountain» ja uue plaadi parimad palad nagu näiteks «So Called Life», «Lifetime» ja teised.

«Explosions» on bändi seitsmes stuudioalbum ning ilmus 2022. aasta 6. mail, murdes bändi varasema traditsiooni anda välja album iga kolme aasta järel. Albumi esimene singel «So Called Life» ilmus 2021. aasta novembris ning liikus koheselt neljaks nädalaks Billboard Mainstream Rock edetabeli tippu. Sellest sai 2022. aasta enimmängitud rokklugu. Albumi teine singel «Lifetime», mis ilmus 2022. aasta aprillis, kordas eelmise singli edu ning seega on bändil kokku 17 singlit, mis Billboardi Mainstream Rock edetabelis esikohale on jõudnud.

Bändiliige Neil Sanderson selgitab albumi sõnumit nii: «Sünnime plahvatuste maailma, need on alati kohal. Me hoiame viha enda sees ja teeskleme nagu see poleks seal. Mõnikord on vaja ennast väljendada ja olla loominguline. Sa üritad olla sina ise, aga maailm on selle vastu. Nii et… sa plahvatad? See pole ka alati õige. Kas leiad midagi, mis seda tunnet leevendaks? Me kõik leiame mingi maani, teine variant ongi plahvatamine. Aga kõik plahvatused ei ole alati halvad, mõned on ilusad. Näiteks - kui oled isa ja su laps kasvab suureks, saab inimeseks, läheb maailma avastama. Minu jaoks on see plahvatuslik.»

Kolm bändi albumit on tõusnud kolmekordsesse plaatina staatusesse ja 12 korda on bändi nomineeritud Kanada kõige olulisemale muusikaauhinnale Juno. Spotify statistika ütleb, et Three Days Grace'i lugusid mängitakse keskmiselt neli miljonit korda kuus, mis teeb neist ühe kuulatuima rokkbändi maailmas.

Three Days Grace alustas tegutsemist aastal 1997 väikeses Norwoodi linnakeses Ontarios. Bändiliikmeteks olid Adam Gontier (vokaal), Neil Sanderson (trummid, taustavokaal) ja Brad Walst (bass). 2003. aastal liitus bändiga kitarrist Barry Stock.

Adam Gontier lahkus bändist 2013. aastal ning laulja kohta pakuti Brad Walsti vennale Mattile, kes sulandus bändi koheselt. Kuna bändi looming varieerub, siis ei seostata neid ühe kindla muusikažanriga, vaid kirjeldatakse kui alternatiivroki, post-grunge ja isegi new metali bändi.

29. märtsil kell 10.00 saab alguse piletimüük Piletilevi uudiskirja Piletipost saajaile. Avalik müük algab 31. märtsil kell 10.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles