MAAILMA ESIMENE PISSIPLAAT Austraalia rokkbänd annab välja liikmete uriiniga pressitud vinüüli (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Kuldne vinüülimängija. Pilt on illustreeriv.
Kuldne vinüülimängija. Pilt on illustreeriv. Foto: Wikimedia Commons / ninjaneil902

Kuigi vinüülplaatide müüginumbrid kasvavad iga aastaga, ei pruugi Austraalia bändi Private Function uus omapärane vinüülplaat selle formaadi populaarsusele palju kaasa aidata. Nimelt annab Private Function oma uusimast albumist «370HSSV 0773H» vinüülil välja limiteeritud eriväljaande, mille pressimisel on kasutatud bändi liikmete uriini.

Melbourne'ist pärit rokkarid jagasid kuldset uudist Instagrami videos, kus iga bändimeest võis näha kempsust saabumas, käes kollase vedelikuga täidetud purk. «Täname 50 inimest, kes tellisid «Kuldse» versiooni meie uuest plaadist,» kirjutas bänd. «Ostsite just plaadi, mis on täis meie uriini. Töötasime koos kohaliku legendaarse Salty Dog Recordsiga, et luua maailma esimene pissiplaat. Tuleb välja, et see on päris keeruline.»

Kuna tegemist on üsna eksperimentaalse ja ainulaadse väljaandega, ei ole Private Function maailmale näidanud, kuidas see ebatavaline vinüülplaat välja näeb, aga arvata võib, et sellel on uriinilaadselt kuldne toon. Sotsiaalmeedia postituses märkis bänd naljatlevalt: «Palun ärge kasutage meie DNAd kuriteo sooritamisel.»

Private Functionile meeldib seejuures välja anda meeldejäävalt ebatavalisi plaate. Austraalia blogi The Music toob välja, et sama albumi ühel teisel eriväljaandel on ümbris, millel on kraabitav lotopilet (võita võib 300 dollarit), kuid ajutiselt keelati see eriväljaanne hasartmänguseaduste tõttu ära. Album «370HSSV 0773H» ilmub reedel, aga haruldane pissi-versioon oli võimalik osta ainult viiekümnel inimesel, kes sellist kehavedelikuga rikastatud kraami eriti kõvasti riiulisse tahtsid saada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles