Kõhe hittseriaal «Salatoimikud» tuleb tagasi, aga sootuks uuel kujul

Kultuuritoimetus
Copy
Kultussari «Salatoimikud»
Kultussari «Salatoimikud» Foto: TV3

Tänavu 30. juubelit tähistav ulmeseriaal «Salatoimikud» («The X-Files») tuleb sarja looja Chris Carteri sõnul tagasi, kuid sootuks uuel kujul. Carteri sõnul teeb ennast Marveli seiklustega tõestanud filmitegija Ryan Coogler uut «Salatoimikute» versiooni palju mitmekesisema tegelaskonnaga, sest «Salatoimikute» staarid Gillian Anderson ja David Duchovny on ülikonnad kappi ära pannud.

Tulnukate, vandenõude ja erinevate paranähtuste ümber keerlev menuseriaal «Salatoimikud» algas 1993. aastal kanalil Fox, kus see jooksis 2002. aastani. Peaosatäitjad Duchovny ja Anderson, kes kehastasid ebatavalisi juhtumeid uurivaid FBI agente Fox Mulderit ja Dana Scullyt, said Chris Carteri loodud sarjaga tõelisteks staarideks ning osalesid ka kahes «Salatoimikute» mängufilmis.

2016. ja 2018. aastal sai «Salatoimikud» Chris Carteri juhtimisel juurde kaks lühikest hooaega. Need äratasid vastakaid reaktsioone, kuid televaatajate huvi «Salatoimikute» vastu on alates sarja algusest kuni praeguseni olnud imetlusväärne.

Ryan Coogler.
Ryan Coogler. Foto: Kay Blake/ZUMA Press Wire/Scanpix

Seda enam on arusaadav, et otsitakse põnevat viisi «Salatoimikute» taaselustamiseks ja nüüd on see ülesanne maandunud Ryan Coogleri õlgadele. Coogler sai lavastajana tuntuks 2016. aasta draamaga «Fruitvale'i jaam», seejärel jätkas ta «Rocky» seeriat filmiga «Creed» ning tegi Marvelile kaks «Musta pantri» filmi.

Carter ütles intervjuus, et Coogler peab sarja fookust muutma. «Praegu levib nii palju vandenõuteooriaid. «Salatoimikutes» oli kogu rõhk seatud ühele kesksele vandenõule, aga kuna nüüd on maailmas neid nii palju, peaks tegema ka teistsuguse seriaali.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles